Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krafttak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Politiet varsler full krig mot gjengkriminaliteten i kjølvannet av skuddene på Aker Brygge. Politidirektoratet har satt av en million til krafttaket, og Oslo Politidistrikt har fått ansvaret for å samordne den ekstraordinære innsatsen. Heretter gjelder nulltoleranse, inndragning av dyre statussymboler som gjengmedlemmene ikke kan gjøres økonomisk rede for og løfter om et politimessig samarbeid publikum ikke har sett maken til, ifølge politidirektør Ingelin Killengreen.

• Sånn høres det ut når politiet rasler med sabler og slår på skjold for at vi skal forstå at nå er det alvor. Det vil som kjent vise seg. Men forhåpentligvis fører kampgnyet også til økt samfunnsinnsats og sosialfaglig oppfølging av minoritetsungdommen i innvandrerbydelene i Groruddalen, miljøer gjengene rekrutterer fra. Så kan politiet spisse kreftene inn mot den harde kjernen som står bak gjengenes organiserte virksomhet.