ÅSTED 24. SEPTEMBER: Den 59 år gamle pleieren ble funnet død her etter å ha vært på kafe med en beboer ved en institusjon for psykisk utviklingshemmede. Nå har politiet frafalt siktelsen mot beboeren.  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.
ÅSTED 24. SEPTEMBER: Den 59 år gamle pleieren ble funnet død her etter å ha vært på kafe med en beboer ved en institusjon for psykisk utviklingshemmede. Nå har politiet frafalt siktelsen mot beboeren.  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.Vis mer

Kragerø-dødsfallet: frafaller siktelse mot psykisk utviklingshemmet

Kan ikke slå fast om vold har sammenheng med dødsfallet til omsorgsarbeider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet frafaller siktelsen mot en beboer ved en institusjon for psykisk utviklingshemmede i Kragerø. Mannen var siktet etter at en omsorgsarbeider døde 24. september.

59 år gamle Else Margrete Brynemo ble funnet med dødelige skader ved bensinstasjonen på Kalstad i Kragerø lørdag 24. september.

Hun hadde da vært ute og spist med en 35 år gammel beboer ved institusjonen der hun jobbet.

Mannen gikk alene tilbake til den tilrettelagte boligen og fortalte at kvinnen var syk.

Han ble kort tid etter siktet for kroppskrenkelse.

Ikke i stand til avhør

Sakkyndige har nå vurdert at mannen er strafferettslig utilregnelig. Siktede er ikke i stand til å kunne gjennomføre et tilrettelagt avhør. Siktelsen frafalles, opplyser politiet i Telemark i en pressemelding mandag ettermiddag.

Vitner har fortalt til politiet at omsorgsarbeideren var utsatt for vold. Politiet har tidligere uttalt at de hadde skjellig grunn til å tro at 35-åringen hadde slått kvinnen eller truffet henne med armen i overkroppen eller ansiktet.

De har imidlertid ikke slått fast om volden har sammenheng med at kvinnen døde.

Mulige brudd på arbeidsmiljøloven

- Politiet etterforsker videre eventuelle brudd på arbeidsmiljøloven, og endelig påtaleavgjørelse i den saken vil ta noe tid, og kan være avhengig av utfall i opprettet sak hos Arbeidstilsynet, sier politiadvokat Ingrid Øygarden hos politiet i Telemark.

Politiet venter også på den endelige obduksjonsrapporten, og den kan få betydning for politiets vurdering av om arbeidsmiljøloven er brutt.

(NTB).