Krakilsk fisker beklager

Den fulle tjuvfiskeren som havnet i håndgemeng med Kongens livvakter, beklager nå intermessoet.

 BER OM UNNSKYLD:  Tjuvfiskeren som havnet i klammeri med kongens livvakter, ber nå om unnskyld. Foto: Bjørn Brunvoll, Romsdals Budstikke
BER OM UNNSKYLD: Tjuvfiskeren som havnet i klammeri med kongens livvakter, ber nå om unnskyld. Foto: Bjørn Brunvoll, Romsdals BudstikkeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som havnet i basketak med kongens livvakter, beklager nå det som skjedde.

Kong Harald var på fisketur i Romsdalen da en overstadig beruset mann slo seg krakilsk.

I et intervju med lokalavisa Driva, beklager nå 51-åringen det som skjedde.

Men mannen hevder nå at det ikke var noe basketak.

- Presenterte seg ikke - Jeg var ikke klar over at personene som dukket opp var livvakter for kongen. De presenterte seg ikke, hevder mannen i et intervju med lokalavisa Driva.

- Det var kun verbale utblåsninger som skjedde oppe på brua. Vaktene vurderte situasjonen som en sikkerhetsrisiko. Det forstår jeg, men jeg slo aldri mot dem med fiskestanga, hevder mannen i intervjuet.

Kongen hadde på forhånd avtalt med grunneieren at han skulle fiske. Tjuvfiskeren nektet å flytte seg og var i følge personer som var til stede både overstadig beruset og truende.

Pågrepet Livvaktene til kong Harald oppfattet situasjonen som svært truende og tilkalte lokale politimannskaper for å få fjernet den krakilske tjuvfiskeren. Politiet kom raskt til stedet og tok med seg mannen.

51-åringen ønsker nå å framstå som en angrende synder. Mens livvaktene oppfattet situasjonen som ubehagelig, har mannen fra Romsdalen en helt annen forklaring på det som skjedde.

Til Driva påstår mannen også at han ikke nektet å flytte seg. Videre hevder mannen at han ba om å få tid til to kast før han gikk videre til frisonen i elva.

Angrende synder Mannen sier til Driva at han ikke orker å ta belastningen med å stå fram med navn, men at han sterkt beklager det som skjedde.

Nå er det opprettet en straffesak mot 51-åringen, og han må regne med å få en bot for ordensforstyrrelse.