- Krakilsk og nervøs

Finansminister Per-Kristian Foss mener de gode meningsmålingene for SV før kommunevalget gikk til hodet på Kristin Halvorsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foss, som også er leder for Oslo Høyre, avviser blankt SV-leder Kristin Halvorsens påstand i Dagbladet i går om at Høyre vant valget i Oslo på løgner.

- Det er en dårlig taper som begrunner et valg-tap med at motstanderen vant på løgn, sier Foss.

Han synes mye tyder på at de gode meningsmålingstallene for SV før kommunevalget gikk til hodet på Kristian Halvorsen. Foss viser til at han møtte henne til debatt i Oslo sentrum i valgkampens sluttfase.

Krakilsk og nervøs

- Jeg tror aldri jeg har møtt en mer krakilsk og nervøs Kristin Halvorsen, som jeg har kjent i hele hennes politiske liv - og som jeg ellers har et meget sympatisk forhold til. Men på det tidspunkt var nervene hennes tydeligvis på høykant, sier Foss, og fortsetter:

- Da jeg i debatten siterte fra Oslo SVs program om eiendomsskatt, ble jeg møtt med at det var løgn. Jeg siterte også en SV-politiker i Oslo som i Dagsavisen hadde satt tall på SVs og Ap's forslag om eiendomsskatt. Også det ble avvist av Halvorsen som løgn.

Foss ser ingen grunn til å ta selvkritikk på Høyres hardkjør mot SVs og Ap's forslag til eiendomsskatt i Oslo:

- Dette er måten partiene møter hverandre på i politisk debatt: Å bruke tall fra partienes budsjettforslag, i dette tilfelle bystyrebudsjettet for Oslo for 2003, sier Foss. Han sier at Halvorsen ikke har dokumentert at noe av det Høyre har hevdet, er feil:

Ba om dokumentasjon

- I et avisinnlegg som jeg skrev i Aftenposten før valget, ba jeg om dokumentasjon på SVs påstander om løgn. Den oppfordringen står fortsatt ubesvart, sier Foss.

Han er også kraftig irritert over at Halvorsen henviser til at Høyre, og særlig Oslo Høyre, har mye mer penger å drive valgkamp for enn de andre partiene.

- Der vil jeg igjen minne om at LO og det store Fagforbundet sammen drev en valgkamp over hele landet for flere millioner kroner og med ett eneste siktemål, å få folk til å stemme på SV og Ap, sier Foss.

<B>I HYGGELIGE TIDER:</B> Per Kristian Foss og Kristin Halvorsen i trivelig passier på vei ut fra slottsmiddag.