Thor Hushovd. Foto: NTB Scanpix. 
Thor Hushovd. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Krakk i kjendisluftslott - pengene triller inn for Hushovd

Øystein Stray Spetalen og ArneFredly fikk inn 395 millioner i Badger priset til 2,25 milliarder. Etter første handledag for aksjene er 1,5 milliarder forsvunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Badger Explorer-aksjen dundret i bakken på Oslo Børs etter at småsparere i februar har handlet Spetalen- og Fredly-aksjen til en prising på utrolige 2,25 milliarder kroner. Men i går veltet første tsunami av nye emisjonsaksjer over markedet. Dermed stupte aksjen ned nye 45 prosent på Oslo Børs i går etter allerede å ha falt 45 prosent den seneste drøye uken, skriver Finansavisen.

Spetalen og Fredly kunne ikke gjøre noe da de har bindingstid til 1. august på sine aksjer sammen med Kristian Lundquist, Ketil Skorstad, Haakon Sæter, Arne Blystad og styreleder Marcus Hansson.

Dermed måtte aksjekjendisene handlingslammet se at aksjene deres tilsammen kun hadde en verdi på 125 millioner kroner i går mot 470 millioner for få uker siden, skriver Finansavisen.

Spetalen og Fredly kjøpte brorparten av sine aksjer på 0,125 kroner, mens de øvrige også har kjøpt mye på 0,50 kroner, kan Finansavisen fortelle. Verdifallet på 345 millioner kroner må ses i lys av at investorene kun hadde betalt småpenger for aksjene som nylig ble priset til 470 millioner, og dermed fortsatt sitter på store gevinster.

Hushovd kunne selge

Gårsdagens aksjefall skyldtes at de 360 millioner nye aksjer fra emisjonen før jul ble gjort tilgjengelig for handel på Oslo Børs på toppen av de 18,5 millioner gamle aksjene. Mens storinvestorene har binding på sine aksjer, kunne de mindre aksjonærene pøse ut aksjer og innkassere sine kjempegevinster.

Blant de som tegnet seg i emisjonen til 0,125 kroner før jul og som i går kunne selge til mellom fem og ti ganger kostpris var tidligere sykkelproff Thor Hushovd med 6,4 millioner aksjer, ifølge Finansavisen.

SYKLIST I TRAFIKKEN: Thor Hushovd spiller hovedrollen i kampanjen «Del veien», som har som formål å øke forståelsen mellom syklister og bilister i trafikken. Video: Statens Vegvesen Vis mer

Tidligere Arctic-megler Grunde Eriksen med 7,2 millioner aksjer kunne også selge sine aksjer. Det samme gjaldt Ertvaag-familien med 16 millioner aksjer, Argentum Fondsinvesteringer med 12,4 millioner, Eyvind Width med 6,4 millioner og Bjørn Henrik Rasmussen med 6 millioner i tillegg til enkelte andre mindre investorer.

Finansavisen fikk i går ikke kontakt med Thor Hushovd vedrørende disponeringen av hans aksjer.

Jobber med gamle Badger

Grunde Eriksen var imidlertid blant de som solgte noen av sine aksjer i går, men han avviser at det var han som bidro til å presse ned kurser.

– Jeg er positiv til det de store investorene skal gjøre med selskapet, sier Eriksen som ikke ønsker å kommentere mer overfor Finansavisen.

I Badger er det overhodet ikke fokus på det Eriksen er opptatt av.

– For tiden driver vi med alle praktikaliteter knyttet til emisjonene. Det andre vi driver med er å fullføre Badger-konseptet, sier finansdirektør Gunnar Dolven i Badger Explorer til Finansavisen.

Flere økonominyheter

Emisjon i Nordic American Offshore
Analytiker: - Kjøp Opera