Krampa tok tyver i nysnø

De fire tyvene la på sprang med pengeskapet, men måtte gi opp. De fikk rett og slett krampe etter flukt fra politiet i nysnø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det kunne vært en klassisk historie med B-gjengen, men de fire tyvene er virkelige nok. Natt til mandag stakk de fra en kvinne i Skogn med et pengeskap inneholdende 100.000 kroner, men det uvanlig frekke tyveriet endte i politiets varme favn etter en kald flukt gjennom trøndersk nysnø, skriver Trønder-Avisa.

Lensmannen i Levanger rykket ut med alt tilgjengelig mannskap etter at tyveriet ble meldt. Etter kort tid oppdaget politiet hjulspor som lignet på sporene fra gårdsplassen utenfor boligen til kvinnen. De gikk oppover mot Markabygda og fant en Mercedes med pengeskapet - fortsatt uåpnet.

En hund ble satt inn i jakten og kort tid etter ble to tyver funnet i nærheten. To andre sett fotspor ble fulgt betydelig lenger inn i terrenget. Fotsporene var lette å følge i nysnøen og tyvene ble innhentet klokka 7.50 mandag morgen.

- Da var de fullstendig utslitte etter den strabasiøse turen. En av dem hadde krampe i beina, og måtte gis førstehjelp på stedet, opplyser operasjonsleder Jan Birger Jakobsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Etterforskningsleder Tor Klevmo hos Lensmannen i Levanger sier at sporene etter tyvene også viste at de hadde gått igjennom isen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer