Kran løfter vrak av Singapore-fly

PALEMBANG (NTB-AFP): Indonesiske redningsmannskaper manøvrerte i dag på plass en kran for å løfte vraket av et styrtet fly fra Singapore ut av elva der flyet er lokalisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 104 mennesker om bord i Boeing 737-flyet fra Silkair da det fredag styrtet i en elv og en mangrove-sump på Sumatra, mens det var på vei fra Jakarta til Singapore.

Ingen overlevende er funnet, og redningsmannskapene sa det var høyst usannsynlig at noen kunne ha overlevd styrten.

Hoveddelen av flyet er lokalisert på bunnen av Musi-elva, men redningsmannskapene har ikke greidd å ta seg inn i den delvis intakte flykabinen. Nesa på flyet er begravd i mudderet på elvebunnen, mens bakparten av flyet er knust.

Foruten likdeler har redningsmannskapene funnet barnesko, pass og bager etter passasjerene, foruten mindre deler av flyets vinger.

Slektninger av mange av dem som fryktes å ha mistet livet, er blitt fløyet til åstedet fra Singapore og er vitner til bergingsarbeidet.

Gåte

Det er en gåte hvorfor det nesten nye flyet styrtet fra 30.000 fot. Silkair, som er den regionale grenen av Singapore Airlines, opplyste at flygeren ikke meldte om problemer og at det var radiokontakt bare minutter før flyet forsvant.

Mannskapet var høyt kvalifisert, og det var godt vær da ulykken skjedde.

Enkelte vitner har fortalt at det var en eller to eksplosjoner i flyet før det styrtet. Flere fiskebåter sank som følge av den svære bølgen som flystyrten førte til i den 500 meter brede elva, om lag fem kilometer fra munningen.

Grumsete vann

Dykkerne arbeider under vanskelige forhold, siden det ikke er mulig å se noe i det sjokoladebrune elvevannet. De forteller at de må føle seg fram.

En av politiets dykkere løftet opp en plastpose med menneskedeler, for å gi et inntrykk av hvilken grusom oppgave de hadde.

- Vi har funnet en flygemanual, en japansk-engelsk ordbok, joggesko i barnestørrelse, en fillerrevet bok med rødt omslag og et medisinsk tidsskrift fra en klinikk i Singapore, sier politidykkeren sersjant Erizal.

En kran ble i dag fraktet fra havna i Palembang for å hente opp vraket, der man mener at de fleste av de omkomne fortsatt sitter fastspent i sine seter.

Åstedet ved landsbyen Sukamaju, ligger på et sted som bare er tilgjengelig med båt.

(NTB)