Kran-mannen har overgitt seg

Den drapstiltalte holdt ut i 56 timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 56 timer har drapstiltalte Carl Edward Roland (41) holdt seg fast i toppen av en byggkran i Atlanta, 106 meter over bakken.

Roland rømte opp i krana onsdag, og nektet inntil tidlig i dag morges å ta til seg vann eller mat.

Han er mistenkt for drapet på kjæresten, Jennifer Gonzalez (36). Hun ble funnet slått ihjel tirsdag, og var sist observert sammen med Roland kort tid før drapet.

Ga opp

Det skal til slutt ha vært tørsten som overbeviste Roland om at det var på høy tid å komme seg ned. 41-åringen har hatt lite eller ingen søvn i toppen av byggkranen. Politiet har brukt megafoner og sirener for å holde ham våken, i frykt for at han skulle sovne av og falle ned.

Men i dag morges aksepterte han tilbudet fra politiforhandler Vincent Valequez om å ta i mot vann. Han balanserte over til politiforhandlerne, som også hadde kommet seg til toppen av krana. Der ble han satt ut av spill med el-sjokk-pistol, påsatt håndjern, og trygt forankret.

Deretter måtte politiet og brannvesenet hoste opp en plan for å få ham ned. Stigen har nemlig bare plass til en om gangen, så de måtte surre Roland til en båre, og fire ham de 106 metrene ned. Hele operasjonen tok to timer.

Til sykehus

GIR OPP: I dag morges ga kran-mannen opp. I 56 timer har den drapstiltalte 41-åringen Carl Edward Roland vært på rømmen i toppen av en 106 meter høy byggkran. Foto: Scanpix
GIR OPP: I dag morges ga kran-mannen opp. I 56 timer har den drapstiltalte 41-åringen Carl Edward Roland vært på rømmen i toppen av en 106 meter høy byggkran. Foto: Scanpix Vis mer

Roland ble fraktet rett til sykehus for helsesjekk etter det svært lange oppholdet i kranen.

Deretter vil han bli overført til Fulton-fengselet i påvente av utlevering til Florida, der drapet skal ha funnet sted.

PÅ KANTEN: Roland har verken spist, drukket, eller sovet. Politiet har vært redd for at skulle sovne eller svime av, og falle ned.