Kran positiv til OL-søknad

Idrettspresident Kjell O. Kran ble i går informert om Oslos planer om å søke sommer-OL i 2012. Han er meget positiv til en søknad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjell O. Kran ble informert om Oslo, Göteborg, Malmö og Københavns felles søknad i går formiddag. Også IOC-medlem Gerhard Heiberg er informert om søknaden fra de fire skandinaviske byene.

- Jeg ble personlig informert om saken av Oslos byrådsleder Fritz Huitfeldt i går. Også Dagbladet.no får bekreftet Oslos OL-planer ved byrådslederens kontor nå i formiddag.

Løft for Oslo

- Dersom en søknad blir sendt, og Oslo tildeles OL sammen med de svenske og danske byene, vil det være et stort løft for skandinavisk infrastruktur, og spesielt for Oslo.

Kran mener et OL vil løfte Oslos status internasjonalt på mange plan.

Kran er opptatt av hvor de forskjellige øvelsene vil bli arrangert, før han kan uttale seg mer konkret om konseptet. Han understreker at prosessen som nå er satt i gang er på politisk nivå, og at idretten foreløpig ikke er involvert.

- Vil et sommer-OL i Oslo gi et løft til norsk idrett?

- Det er et meget godt spørsmål. Jeg kan ikke uttale meg om det nærmere før jeg kjenner til fordelingene av øvelsene mellom de fire byene, sier Kran.

Han opplyser at dette spørsmålet foreløpig ikke er diskutert av arrangørene.

Om OL-søknaden skulle få et positivt svar, så er det første gang tre land arrangerer et OL.