Kranbil rev ned gangbru

E39 helt sperret ved Kristiansand.

DELTOK SELV I OPPRYDDINGEN: Viking-sjåføren som var innblandet i ulykken, deltok selv i oppryddingsarbeidet på et tidlig stadium. Imens dannet det seg lange køer på hovedfartsåren E39. Foto: TOR ERIK SCHRØDER
DELTOK SELV I OPPRYDDINGEN: Viking-sjåføren som var innblandet i ulykken, deltok selv i oppryddingsarbeidet på et tidlig stadium. Imens dannet det seg lange køer på hovedfartsåren E39. Foto: TOR ERIK SCHRØDERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Frakten av en lastebil inn til Kristiansand tok en noe annen vending enn planlagt da lastebilens kran plutselig rev med seg spennet på ei gangbru over E39. Som følge ble hele den viktige ferdselsåren sperret.

- Lastebilen sto bakpå en Viking-bil, og krana sto høyere enn den skulle; dermed slo den oppi brua, forklarer operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt overfor Dagbladet.

Til alt hell ble verken folk eller kjøretøy skadd.

- Så vidt vi vet, var det ikke andre biler i nærheten, og heller ikke folk på eller i nærheten av brua da ulykken skjedde, sier Vellesen.

Brua ble liggende tvers over E39, som ble sperret i begge retninger - ikke et ønskescenario på en travel sommerettermiddag.

- Heldigvis kunne vi omdirigere vestgående trafikk via Shell-stasjonen i området, og vi har håp om at veien kan åpnes igjen etter at en semitrailer med mobilkran har gjort seg ferdig på stedet, sier operasjonslederen.

Viking-sjåføren som var innblandet i ulykken, deltok selv i oppryddingsarbeidet på et tidlig stadium. Han må imidlertid inn til avhør etter hendelsen.

- Saken vil bli etterforsket på vanlig måte, sier operasjonsleder Vellesen.