Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kranbil veltet i boligstrøk

Mens folk var på vei til skole og jobb i Trondheim. -Kunne fått dramatiske konsekvenser, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politi, brannvesen og ambulanser har rykket ut til bydelen Ila i Trondheim, der en stor kranbil  har veltet i et boligstrøk. En gatestrekning  i den tette småhusbebyggelsen i Mellomila  er avsperret.

-Ingen personer er fysisk skadd, og det må betegnes som flaks. Ulykken skjedde klokka 08.30 da folk i området var på vei til skole og jobb mens andre spiste frokost. Det kunne fått dramatiske konsekvenser hvis kranen hadde falt over de små trehusene. Kranføreren kom seg unna uten skader, opplyser operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politdistrikt til Dagbladet.no.

Kranbilen hadde last i den 20 meter høye krana da den veltet.

-Vi vet foreløpig ikke om kranføreren fikk hoppet ut av førerhuset eller om han fjernopererte krana fra bakken. Men vi har fått bekreftet at han ikke er fysisk skadd, sier operasjonsleder Berglund.

Sneiet hus

Politiet fikk først melding om at kranbilen hadde veltet over et hus.

De første observasjonene på åstedet viste imidlertid at krana hadde sneiet flere hus, knust et vindu i 1. etasje i Mellomila 15 og truffet noen søppelkasser på utsiden.

-Ambulanser og helsepersonell vil fortsatt være på stedet i tilfelle folk som var i nærheten så kranvelten og har behov for å snakke med noen, sier operasjonslederen.

 DRAMATISK:  Lykkens gudinne var på plass i Mellomila i Trondheim i morges da denne kranbilen veltet i et boligstrøk mens beboerne var på vei til skole og jobb. Ingen ble fysisk skadd. MMS-foto: Anders Thunem.
DRAMATISK: Lykkens gudinne var på plass i Mellomila i Trondheim i morges da denne kranbilen veltet i et boligstrøk mens beboerne var på vei til skole og jobb. Ingen ble fysisk skadd. MMS-foto: Anders Thunem. Vis mer

Arbeidstilsynet blir koplet inn.

Klokka 10.30 begynte Viking arbeidet med å rette opp kranbilen og få gata åpnet for trafikk igjen.