Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangel endte i knivdrap

Vitner forteller at det startet med en krangel på Catwalk. En 17- og 19-åring er siktet for nattas drap på 19-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten rett foran nesen på en politipatrulje ble 19-åringen i natt stukket ned på åpen gate i Oslo. Han døde senere av skadene. Politiet pågrep og siktet to unge menn for forsettlig drap.

Foreløpig er ingen av de siktede avhørt av politiet, og det er ikke avgjort når de vil bli framstilt for varetektsfengsling. Politiets teori er at mennene var sammen om drapet.

Politiet har ingen andre mistenkte i saken, men det mangler ikke på vitner etter drapet i den travle oslogata. Planen er å avhøre 10-12 vitner i dag, men tallet kan fort bli høyere.

Politiet arbeider med å kartlegge hendelsesforløpet forut for drapet. De har fått opplysninger som tyder på at dramaet startet med en krangel inne på utestedet Catwalk i Kristian Augusts gate, like ved nasjonalgalleriet i Oslo sentrum. Krangelen skal ha fortsatt utenfor utestedet.

Flere personer var involvert i slåssingen i forkant av knivstikkingen. Politisentralen ble varslet om bråket klokka 02.37.

19-åringen ble påført flere knivstikk, blant annet i magen. Ambulanse kom fort til stedet og fraktet mannen til Ullevål sykehus. Der døde han av skadene kort tid etterpå.

Var på stedet

Politiet pågrep en 19 år gammel mann straks etter udåden. Årsaken til den raske pågripelsen skyldtes at en politipatrulje var på stedet i forbindelse med et annet oppdrag. De ble dermed så godt som øyenvitner til drapet.

- De så det som skjedde og pågrep 19-åringen et lite stykke unna åstedet, opplyser vaktleder Ellen Svae ved kriminalvakta på Oslo politikammer til Dagbladet.no.

Pågrepet hjemme

En 17 år gammel mann ble også ettersøkt av politiet etter knivstikkingen. Han ble pågrepet ved 05.30-tiden i sin egen bopel i Strømmen. Han skal ha vært med i slåsskampen.

- Vi kjente identiteten hans og pågrep han hjemme på hans egen bopæl, sier Svae.

Både offeret og den pågrepne 19-åringen var av norsk opprinnelse, mens 17-åringen var av utelandsk opprinnelse. Politiet vet foreløpig ikke hva som var foranledningen til slåsskampen.

Politiet fant en kniv på gata som mest sannsynlig er drapsvåpenet. De tror ikke andre våpen skal ha vært involvert.

ÅSTEDET: Politiets tekniker sikrer spor på åstedet utenfor utestedet Catwalk i Kristian Augustgt hvor en persjon på 19 år ble knivstukket etter en krangel.
<B>DRAPSVÅPENET: Politiets tekniker sikrer spor et kvartal unna åstedet hvor gjerningsmannen kastet fra seg kniven.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!