Krangel i Kreml om å bruke Trump

Dokumentene om Trump viser til krangel i Kreml som bidrar til å sannsynliggjøre at de er ekte.

I HARDT VÆR: Donald Trump og Vladimir Putin. Foto: AFP / NTB / Scanpix
I HARDT VÆR: Donald Trump og Vladimir Putin. Foto: AFP / NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De amerikanske etterretningsdokumentene som har vært overlevert både Donald Trump og Det hvite hus viser at Russland sitter på kompromitterende materiale som gjør at Russland kan drive utpressing mot påtroppende president Donald Trump.

En ny historie

Nettstedet BuzzFeed, som har publisert dokumentene, sier selv at dokumentene ikke lar seg verifisere. Men dokumentene tas så alvorlig at de har blitt overlevert Det hvite hus. For litt over en uke siden sparket president Barack Obama ut 35 russiske diplomater fra USA fordi amerikansk etterretning hadde konkludert med at Russland hadde brutt seg inn i Det demokratiske partiets dataprogrammer, og forsøkt å påvirke utfallet av det amerikanske valget.

Den russiske presidenten Vladimir Putin nekter kategorisk for russisk hacking. Og Donald Trump avviser innholdet i de nye dokumentene. I kjent stil twitrer han: - Falske nyheter - en fullstendig politisk heksejakt.

Men dokumentene forteller en historie som er ny, og som bidrar til å gi dem troverdighet.

Uenighet i Kreml

Et dokument datert 5. august refererer til sterk uenighet i den russiske toppledelsen om hvorvidt man skal fortsette å bruke de hackede opplysningene som russerne hadde fra den amerikanske valgkampen. President Vladimir Putins pressetalsmann Dmitrij Peskov, er talsmannen for å bruke det kompromitterende materialet som han ifølge dokumentene har skaffet for å bakvaske Trump utfordrer Hillary Clinton, mens Putins stabssjef og mangeårige venn Sergej Ivanov begynner å advare mot dette. Han er redd for konsekvensene av hackingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer