Krangel om barnehager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fristelsen til å utnytte skjevhet i barnehagedekning politisk har åpenbart vært stor for kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell. Når han parallelt gjennom Dagbladet og NRK anklager Høyre for å skape kø, vet han at han forenkler kompliserte sammenhenger. Samtidig trekker han oppmerksomheten bort fra det faktum at det er regjeringen som har lovet full barnehagedekning, og at det er regjeringen som står i fare for ikke å nå sitt mål og dermed begå løftebrudd.

Det er likevel et bedrøvelig faktum at fire av fem barn som står i barnehagekø bor i Høyre-styrte kommuner. Det er i Oslo, Bergen, Bærum og Sandnes problemene er størst. Dette til tross for at det de siste åra også i disse kommunene har skjedd en formidabel utbygging. Forklaringen fra skolebyråd Torger Ødegaard i Oslo er veksten i antall innbyggere. Ifølge regjeringens egen hovedstadsmelding øker Oslos befolkning med mange tusen årlig, og innslaget av fertile nykommere er stort. Når det i tillegg er press i bygge- og arbeidsmarked er det en formidabel utfordring å skaffe nok barnehageplasser innen den fristen regjeringen har gitt seg selv. I mindre målestokk er situasjonen slik også i andre presskommuner der Høyre styrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer