PARKEN: Politiet rykket ut med store ressurser, da de fikk melding om knivstikkingen i Sofienbergparken i juni. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PARKEN: Politiet rykket ut med store ressurser, da de fikk melding om knivstikkingen i Sofienbergparken i juni. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Krangel om kjærester skal ha endt med drapsforsøk

Bare tilfeldigheter skal ha gjort at offeret ikke mistet livet.

Det er 4. juni og sola varmer godt i Sofienbergparken på Grünerløkka i Oslo. Den tidlige sommeren har kommet for fullt, og selv om det er mandag kveld og lenge til sommerferien, har flere titalls mennesker trukket ut på gresset for å slikke sol og nyte livet.

Idyllen skal imidlertid brått bli avbrutt av fem menn. Klokka nærmer seg 20, da politiet får meldingen. En mann er bevisstløs og kritisk skadd etter å ha blitt stukket med en skarp gjenstand like ved en lekeplass i parken, mens en annen har fått mindre skader. Tre menn har løpt fra stedet.

To av de tre blir kort tid etter hendelsen pågrepet. Onsdag denne uka, nesten fire måneder senere, kunne politiet melde at også den siste av de tre siktede i saken nå er tatt.

KRITISK: En person ble kjørt til sykehus etter å ha blitt knivstukket i Sofienbergparken. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Overføres fra Sverige

- Etterlyste ble nylig pågrepet i Sverige etter tips. Han har vært internasjonalt etterlyst og overføres til Norge i dag, sier påtaleansvarlig og politiadvokat Hilde Strand.

En annen siktet i saken, en norsk statsborger, er løslatt.

- Gjennom politiets etterforsking er faren for bevisforspillelse redusert, og påtalemyndigheten har besluttet å løslate en av de siktede, opplyste Strand til Dagbladet torsdag.

Fredag ble det imidlertid besluttet av Borgarting lagmannsrett at siktet nummer to skal sitte i varetekt i fire nye uker.

I slekt

Ifølge politiet er de to fornærmede i saken brødre. Også de tre siktede har forklart at de skal ha en familierelasjon. Ifølge Strand har politiet på nåværende tidspunkt ikke grunnlag for å konkludere rundt bakgrunnen for drapsforsøket, men sier at dette har vært sentralt under hele etterforskingen.

Dagbladet er imidlertid kjent med opplysninger om at konfliktens foranledning skal ha vært av familiær karakter. Kona og kjæresten til to av de siktede skal på et tidspunkt ha forlatt sine partnere, og senere innledet forhold til de to ofrene i saken. Det skal bare ha vært tilfeldigheter som gjorde at den ene av ofrene ikke mistet livet da de barket sammen.

Da de fem møttes i Sofienbergparken, skal utgangspunktet derimot ha vært å skvære opp. I stedet gikk det fryktelig galt. Forsvarer til mannen som torsdag ble besluttet løslatt, advokat Waqar Malik, sier til Dagbladet at hans klient ikke har forsøkt å ta livet av noen.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld hva gjelder siktelsens post om drapsforsøk. Han var tilstede i Sofienbergparken og beskyttet seg selv mot vold fra de fornærmede. Forøvrig har han til politiet avgitt lengre forklaringer og forsøkt å belyse saken etter beste evne, sier Malik.