Krangel om Lottopenger

Kvinne vant 9,6 millioner i Viking-Lotto, samboer krevde halvparten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For et år siden opplevde en kvinne fra Nøtterøy den store lykken, hennes Lottokupong viste vinnertallene.

Gevinsten var på 9,6 millioner kroner, men noen uker senere var ikke samboerforholdet like lykkelig, skriver avisa Øyene. Kvinnen reiste til Tønsberg og kom ikke tilbake til parets hjem.

Et halvt år senere møtte kvinnen sin forsmådde samboer igjen, denne gangen i Tønsberg tingrett. Mannen ville ha halvparten av hennes lottogevinst- 4,8 millioner kroner.

«Vi vant»
Mannen mente at tidligere gevinster hadde blitt delt mellom det spilleglade paret, og at hans inntekt hadde dekket en større del av fellesutgiftene. Det siste gjorde det mulig for kvinnen å betale Lottokupongene, mente han.

Dessuten hadde hun sagt «Vi har vunnet», da lottotallene ble lest opp vinnerkvelden.

Ingen rettigheter

Kvinnen innrømmet at hun, i gledesrus over å ha blitt 9,6 millioner kroner rikere, kan ha sagt «vi». Dette var likevel ingen bevis i saken.

Tønsberg tingrett var helt enig i dette. Retten la også vekt på at det var kvinnen som selv betalte og leverte inn vinnerkupongen. De trodde heller ikke på at kvinnen var avhengig av mannen for å kunne finansiere Lottospillingen.

Det viktigste var likevel at det ikke forelå noen skriftlig samboeravtale, og dermed har mannen ingen rettigheter når det gjelder kvinnens gevinst.

Den forsmådde samboeren hadde likevel flaks denne gangen, han slapp å betale saksomkostninger.

Halvparten: Tallene på tippekupongen stemte, og kvinnen ble 9,6 millioner rikere. Men lykken var kortvarig. Samboer krevde 4,8 millioner.