Krangel om Veronicas dagbok

Veronica Orderuds advokat kjemper for å unngå at Veronicas dagboknotater legges fram i den kommende rettssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dagboka gir Veronica (29) klart uttrykk for at hun ønsker svigerforeldrene Marie og Kristian Orderud døde, og frykt for at ektemannen Per (46) ikke vil holde ut den bitre striden om retten til familiens gård, skriver VG.

Den svært utførlige og personlige dagboka kan bli et av rettssakens viktige stridstemaer. Her beskriver den trippeldrapstiltalte kvinnen sin 17 år eldre ektemann som veik og alt for passiv.

- Jeg vet det er synd, men jeg ønsker dem døde, skriver hun om svigerforeldrene i sin dagbok, melder avisen.

Advokat Sulland mener at dagboknotatene ikke er av betydning i straffesaken. Han mener også at notatene ikke har noen bevisverdi.

- Dette er personlige nedtegnelser som ikke kan settes i sammenheng med drapssaken, sier han.

Både aktoratet og advokat Tor Kjærvik ønsker å bruke de personlige nedtegningene i sammenheng med drapssaken.

Ifølge VG ser det ut til at den trippeldrapstiltalte kvinnens forsvarer, advokat Sulland, vil tape slaget omå forhindre at dagboken blir en del av rettssaken.

Mulig hestehandel

Nå kan det også hende at statsadvokat Olav Helge Thue må vitne i saker der han sjøl er aktor. Ifølge Aftenposten lurer man nå på om Thue satte i gang en hestehandel med en voldssiktet mann for å få ham til å vitne i Orderud-saken.

Det er advokat Frode Sulland, forsvareren til drapstiltalte Veronica Orderud, som har gått til det uvanlige skritt å stevne Thue som vitne. Sulland mener Oslo statsadvokatembedes henleggelse av en grov voldssak mot et sentralt vitne i Orderud-saken, en 32 år gammel narkotika-tiltalt mann, er klart ulovlig.

Vitnet skal ha skrytt av at han lurte politiet til å henlegge voldssaken mot ham - mot at han forklarte seg i trippeldrapsaken, melder avisen.

I september 1999 nektet 32-åringen for at han visste noe om saken. Bare elleve dager etter at voldssaken han hadde mot seg ble henlagt den 8. november 1999, forklarte han seg om Kristins angivelige tilknytning til attentatsakene, våpenkjøpet og bevegelsene hun angivelig bare noen timer etter at drapene hadde skjedd.

(Dagbladet.no)

DAGBØKER: Forsvarer Frode Sulland slåss for å hindre at Veronica Orderuds dagbøker skal trekkes inn i rettssaken.