Kranglende kråker førte til høyspent-gnister og gressbrann

Begge kråkene døde.

KRÅKEBRANN: Begge kråkene sto i fyr, og døde som følge av høspentgnisten. Slukningsarbeidet ble imidlertid enkelt for brannmester Rune Loraas og resten av mannskapet. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
KRÅKEBRANN: Begge kråkene sto i fyr, og døde som følge av høspentgnisten. Slukningsarbeidet ble imidlertid enkelt for brannmester Rune Loraas og resten av mannskapet. Foto: Vestfold Interkommunale BrannvesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var full brannutrykning til Romsveien utenfor Tønsberg rundt klokka 17 i ettermiddag, etter melding om en gressbrann ved en høyspentledning, skriver Tønsberg Blad.

For Vestfold Interkommunale brannvesen ble slukningsarbeidet på den lille gressbrannen ganske så udramatisk, men brannårsaken var av det noe oppsiktsvekkende slaget.

På deres Facebook-side og Twitter-profil har allere brannvesenet langt på vei konkludert hva som var bakgrunnen for den lille brannen.

«To kråker kranglet så det slo høyspent-gnister. Brann oppsto og begge kråkene døde.»

- Det var bare et lite felt med gress som brant. Litt overraskende årsak. Da etter sigende skal to kråker, som satt på høyspentledningen, ha kranglet så det gnistret. Det smalt og den ene kråka falt brennende ned og antent gresset. Også den andre kranglekråka lå død på bakken, da vi kom, sier brannmester Rune Loraas til brannvesenet.

- Det var jo bra det gikk bra, men det ble jo to dødsfall, konstaterer Loraas overfor Dagbladet.