Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kranglene, gledesropet og hverdagshelten vi sent vil glemme

Her er årets beste nyhetsvideoer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(DBTV): Før vi går inn i det nye året, ønsker vi i DBTV-redaksjonen å gi dere et tilbakeblikk på noen av de mest populære videoene i året som gikk.

Videoene vi presenterer i dag er et lite utvalg av våre mest sette nyhetsvideoer, som viser noen av 2013 viktigste hendelser.

Hvem husker vel ikke hva Siv Jensen ropte i gledesrus fra talerstolen, da en bombe gikk av under Boston Marathon, eller bussjåføren som ble verdenskjent over natten med sin gode gjerning?

Årets hverdagshelt?
Bussjåføren Darnell Barton hadde akkurat plukket opp 20 ungdomsskoleelever da han la merke til en kvinne som sto på kanten av en bru, klar til å hoppe.

Uten å nøle stoppet Barton bussen og gikk ut for å overtale henne, før han med en bestemt hånd løftet henne vekk fra kanten. I ettertid ble hverdagshelten hyllet over hele verden.

Festet og klinte for åpent kamera
I serien «Null CTRL» avdekte Dagbladets reportere hvordan sviktende datasikkerhet rammer oss hjemme, på jobb og i det offentlige rom.

En av videoene som fikk mest oppmerksomhet var overvåkningebildene fra utestedet Klubbteateret i Drammen, hvor videostrømmen av gjestenes festing gikk rett ut på nett.

Avsløringene førte til at Null-CTRL og Dagbladet vant Årets IT-Sikkerhetspris 2013.

Bombeangrepene ved Boston Marathon
15. april, omtrent tre timer etter at vinneren var i mål, eksploderte to bomber nær mållinjen til Boston Marathon på Copley Aquare.

Angrepet drepte tre personer og minst 144 ble skadd.

I videoen kan man se det enorme kaoset som oppsto i etterkant.

Natten til 18. april ble en politimann skutt og drept, påfulgt av en menneskejakt på de to mistenkte, brødrene Tamerlan og Dzhokhan Tsarnaev.

Etter en rekke skuddvekslinger med politiet døde Tamerlan dagen etter på sykehuset av flere skuddsår, og en mulig eksplosjonsskade.

- Morna Jens
Talen hvor Siv Jensen ropte «morna Jens», ble et av de store samtaleemnene etter valget. I etterkant innrømte finansministeren at det ble noen slurker vin for mye.

Men det var ikke det eneste som fikk oppmerksomhet da Frp-lederen inntok talerstolen den kvelden.

Sosiale medier kokte nemlig med kommentarer om hennes kjole med leppestiftprint.

Erna ble hyllet av sine egne
Statsminister Erna Solberg tok derimot ikke like hardt i da hun inntok talerstolen under Høyres valgvake ettet valgseieren.

Mens salen kokte tok Høyre-lederen til tårene da hun skulle takke familien, til øredøvende jubel fra salen.

Her går motorsykelistene til angrep på familiefaren
Sammen med sin kone og fem måneder gamle baby, havnet familiefaren Alexian Lien i kolonnekjøring med en stor gjeng motorsykelister.

Det gjorde at Lien fryktet for sikkerheten til familien sin. Han bestemte seg dermed for å kjøre ned noen av motorsykelistene for å komme seg unna.

Det førte til at han ble forfulgt og angrepet.

Sykelisten får nok av aggressive bilister
Da en drosjesjåfør i Oslo sentrum kjørte tett opp mot bakhjulet til en sykelist i håp om å kjøre forbi, reagerte 45-åringen på sykkel med å stoppe opp midt i veien.

Deretter snur han seg mot drosjesjåføren og sier hva han mener om kjøringen.

Livsfarlig forbikjøring
En lastebilsjåfør fra Nordland var centimetre fra å få et danskregistrert vogntog rett i fronten på E6 ved Laksfors sør for Mosjøen.

Den lokale sjåføren sa i etterkant at det var høl i hodet at en slik sjåfør i det hele tatt var på veien, og anmeldte senere episoden til politiet.

- Hold kjeft nå
Til stortingsvalget 2013 satte Dagbladet opp en egen valgbod på Eidsvolds plass foran Stortinget.

Der oppsto det full klinsj mellom lege Mads Gilbert og hotellkongen Petter Stordalen under en debatt om Oslo skulle søke OL i 2022.

Under debatten stilte Gilbert seg spørsmålet om hvordan en miljøbevisst mann som Stordalen kan støtte et arrangement som OL. Avbrutt av Stordalen bjeffer Gilbert tilbake:

- Hold kjeft nå!

Uenigheten mellom de to fortsatte også etter debatten, hvor Gilbert satte pekefingeren i brystet på Stordalen etter å ha kalt han en homomotstander.

Hoksruds bompengeultimatum
Gilbert og Stordalen var ikke de eneste som røk i tottene på hverandre under Dagbladets valgsendinger fra Stortinget.

Det oppsto en heftig diskusjon mellom Frps Bård Hoksrud og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) under en duell om bompenger.

Midt i den opphetede debatten stilte Hoksrud et ultimatum til Høyre, hvor han sa det var viktig at de skulle greie å bygge vei og bane uten bompenger.

Mandelas død
5. desember døde Nelson Mandela, 95 år gammel.

I 1993 mottok han fredsprisen sammen med Sør-Afrikas hvite president Frederik de Klerk. Året etter ble han valgt som landets første svarte president. Mandela vil bli husket for sin rolle i kampen mot den sørafrikanske raseskillepolitikken (apartheid).

I videoen kan du se et utvalg av hendelser fra hans innholdsrike liv.

EOS-utvalget slo til
I august avslørte Dagbladet og NRK at Etterretningstjenesten i et system kalt «Fagarkivet» lagret store mengder personopplysninger om flere enn 400 nordmenn som E-tjenesten ønsket å rekruttere eller beholde som kilder.

Arkivet skal i årevis ha blitt holdt unna Stortinges kontrollorgan, det såkalte EOS-utvalget. Etter avdekkelsen slo utvalget til med to uanmeldte inspeksjoner hos E-tjenesten.