Krangler: - Vi er ikke skattekåte

Sondre Hansmark vil ha arveavgiften tilbake, men Abid Raja blånekter. SSB gir Unge Venstre-lederen støtte. - Vi er ikke kåte på skatt, forsikrer Hansmark.

VIL HA MER SKATT: Unge Venstre-leder Sondre Hansmark går mot regjeringen hans eget parti sitter i. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL HA MER SKATT: Unge Venstre-leder Sondre Hansmark går mot regjeringen hans eget parti sitter i. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Regjeringen tar ikke ulikheten i samfunnet på alvor. Det er den samme gamle tonen om at ulikhet skal reduseres ved å få folk i arbeid. Men det er ikke nok, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark til Dagbladet.

Regjeringens ulikhetsmelding ble diskutert i Stortinget denne uka. Hansmark er ikke fornøyd med innholdet.

- Den er tannløs, den preges av at regjeringen er pålagt av Stortinget å skrive den. Med åpne øyne hopper regjeringen bukk over de virkemidlene som faktisk kan redusere forskjellene i landet, sier han.

Opp fra de døde

Det er den - i enkelte miljøer - forhatte arveavgiften og formueskatten Hansmark sikter til. Unge Venstre-lederen går dermed i klinsj med regjeringen Venstre sitter i - han krever at arveavgiften nå står opp fra de døde etter at Solberg-regjeringen avskaffet den i 2013.

I tillegg vil han øke formueskatten til én prosent, med et bunnfradrag på tre millioner.

- Arbeid må skattes mindre, formue må skattes hardere. I 2013 var jeg også for å fjerne arveavgiften. Det er vanlig tankegods på borgerlig side, men det betyr ikke at det er riktig, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer