Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler med «alle»

Den styrtrike Singh-familien har kranglet med Arbeidstilsynet, medarbeidere, Oslo kommune og en mengde naboer.

PÅKOSTET: I sju gedigne eneboliger på Mortensrud i Oslo, bor den medieskye Singh-familien. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
PÅKOSTET: I sju gedigne eneboliger på Mortensrud i Oslo, bor den medieskye Singh-familien. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den styrtrike familien Singh driver blant annet kleskjeden LMC og hotellet Best Western Kampen Hotell i Oslo.  Torsdag skrev Dagbladet at tidligere hotellmanager Tommaso Bram i fjor vant i en erstatningssak for ugyldig oppsigelse, men ikke får sine 670.000 kroner fordi Singh-selskapet hvor han var ansatt gikk konkurs.
Bram er bare en av mange familien har kranglet med.

- Kummerlig For to år siden kunne familien Singh endelig ta i bruk sine nye hjem på Mortensrud i Oslo på lovlig vis. Da hadde det vært kranglet heftig om de sju gedigne, treetasjes villaene siden byggestarten i 2003.
«Mange arbeidsfolk fra andre land har bodd/bor i råbyggene under kummerlige forhold», skrev Tor Helge Lyngstøl i Brenne velforening til kommunen i 2007.

Ulovlige kjellere - Det tok evigheter med byggingen. Utenlandske arbeidere bodde der i en lang periode, i rene skjære betongen, sier Lyngstøl til Dagbladet.
- Det var ingen arbeidere som bodde der, sier Gurpreet «Goldi» Singh til Dagbladet.
I august 2010 fikk familien endelig tillatelse til å flytte inn i de nye eneboligene. Da hadde de måttet mure igjen ulovlige kjellere, fått pålegg om å slutte å bo der ulovlig, og blitt truet med tvangsmulkt på 20.000 kroner.

Politianmeldelser Det er brødrene Satinder Singh (53) og Amar Preet Singh (39) som eier Singh-familiens hovedselskap Eagle Group, sammen med søstrene Raj Nir Randhawa (45) og Ravinder Vir Randhawa (48). Broren Gurpreet «Goldi» Singh samarbeider med resten av familien.
I flere runder har Singh-familien kranglet med Arbeidstilsynet. I juli i fjor skrev Aftenposten at litauiske stuepiker jobbet sju dager i uka på hotellet, for 41 kroner timen.
- 41 kroner var overskuddet etter at skatt og bokostnader var betalt, sier Goldi Singh.
I Rogaland har flere kommisjonærer i kleskjeden LMC røket uklar med Singh-familien. Krangelen har ført til gjensidige politianmeldelser.
- Nesten alle samarbeidspartnere og ansatte og franchise-takere er fornøyde, hevder Goldi Singh overfor Dagbladet.

SJELDENT: Dette bildet av familiemedlemmet «Sono» Singh er et av svært få pressebilder som finnes av Singh-familien. Foto: Jan M. Lillebø, Bergens Tidende.
SJELDENT: Dette bildet av familiemedlemmet «Sono» Singh er et av svært få pressebilder som finnes av Singh-familien. Foto: Jan M. Lillebø, Bergens Tidende. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling