Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler om barnehagereklame

Norsk Lærerlag er i hardt vær etter gårsdagens annonse under mottoet: «Barn som går i barnehage, klarer seg bedre på skolen enn andre.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en helsides annonse som sto på trykk i Dagbladet og flere aviser i går, forteller Norsk Lærerlag at «en helt ny amerikansk undersøkelse gir det samme svaret som førskolelærerne har hevdet i alle år».

Nemlig at barna på alle måter er bedre tjent med å være i barnehage enn å gå hjemme.

Norsk Kvinne- og Familieforbund har anmeldt annonsen til Forbrukerombudet som usaklig.

Professor Stein Erik Ulvund ved Universitetet i Oslo har jobbet med barneforskning i 22 år. Også han slakter annonsen:

- Det er freidig å påstå at foreldre som velger hjemmeomsorg, får barn som klarer seg dårligere på skolen. Det finnes hundrevis av rapporter som kan underbygge alt, fra ren barnehage-propaganda til hjemmeomsorgs-romantikk. Vanlige familier kan trygt velge den omsorgsformen som passer best, sier Ulvund.

- Det finnes tre unntak: Der foreldrene har problemer, der barna har handikap, og der familien er tospråklig. For dem er det fordelaktig med barnehage.

- Dette er ekstremt tendensiøs bruk av forskning. Lærerlaget må skaffe seg oversikt over den totale forskningen på området.