Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler om barnehagesatsene

Opposisjonen på Stortinget er ikke kommet til enighet med regjeringen om ny fastpris for barnehagene. Avklaring er ventet i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt mulig å bli enig, mener barnehagealliansens forhandlingsleder Trond Giske (Ap).

Ved 14-tiden møttes familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, og regjeringspartiene fikk da svar på sitt siste utspill. Det blir uansett en avklaring tirsdag ettermiddag, men fristen er overskredet.

- Vi har mottatt et svar fra opposisjonen som vi skal vurdere, sier Dagrun Eriksen (KrF).

Trond Giske sier det er grenser for hvor lenge de kan forhandle.

- Nå er det opp til regjeringspartiene. Vi har ikke stilt noe ultimatum, men jeg tror de har begynt å skjønne hvor smertegrensen går. Hvis vi ikke får til noen avtale, vil vi bruke vårt flertall. Det er grenser for hva vi vil akseptere når vi faktisk har flertall, sier han.

Han gjentar at partene kom betydelig nærmere hverandre før helgen.

- Jeg mener det er et nederlag hvis vi ikke blir enige, men det gjenstår fortsatt viktige avklaringer, sier han.

Stortingsdebatten om barnehagemeldingen skal gjennomføres torsdag. Normalt har komiteen frist til å avgi innstilling 48 timer før debatten, og denne fristen er de nå begynt å spise av.

- Det er mange elementer og mange partier involvert. Vi må finne en løsning som sikrer at det blir bygd barnehageplasser til alle som ønsker det, sier komitéleder Sonja Sjøli (H).

(NTB)

<B>BARNEHAGE: Talsmannen for barnehagealliansen Ap, Sp, SV og Frp, Trond Giske (Ap), sammen med Sonja Sjøli (H) etter fredagens møte i Stortingets familiekomité der regjeringspartiene og oposisjonen forsøkte å komme til enighet om et barnehageforlik.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media