Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler om budsjettet

Siv Jensen er ikke fornøyd verken med Bondevik-regjeringens budsjett eller viljen til å endre på budsjettet. Nå begynner partene å få dårlig tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var søndag stor avstand mellom partene på et første forhandlingsmøtet.

- Vi må gå et godt stykke lenger før det kan bli noe resultat av forhandlingene, sa Frps finanspolitiske talskvinne, Siv Jensen etter det første møtet med regjeringens forhandlingsdelegasjon.

- Puslete

- Jeg er ikke tilfreds med tilbakemeldingen fra regjeringspartiene. Det de melder tilbake, er puslete og lite, sa Jensen.

Partene møttes lørdag for å sondere om det var grunnlag for å innlede forhandlinger. Fremskrittspartiet la fram en lang kravliste for regjeringspartiene. Etter å ha sovet på saken, meldte forhandlingsleder Jan Tore Sanner (H) tilbake at det var grunnlag for forhandlinger.

- Vi ser at det er grunnlag forhandlinger med Frp om statsbudsjettet, men må konstatere at avstanden er meget stor, sa Sanner søndag ettermiddag.

Ikke flere oljepenger

Han understreket overfor pressen at regjeringspartiene ikke vil bruke mer oljepenger enn det som ble foreslått fredag.

- Vi må opprettholde stramheten i budsjettet. Regjeringspartiene ønsker ikke å bidra til høyere rente som en julehilsen til folk, sa han.

Det vil si at forslag til utgiftsøkninger eller reduksjoner i skatter eller avgifter på en eller annen måte må dekkes inn.

Verken Jensen eller Sanner ville kommentere enkeltsaker som ligger på forhandlingsbordet, men det gikk fram at det var en viss bevegelse på det første forhandlingsmøtet.

Det er vel trolig at regjeringspartiene gir etter for Frps krav om at eldre og uføre skal slippe å betale egenandeler for medisiner på blå resept.

Forhandlerne har ikke særlig god tid. Finanskomiteen i Stortinget under ledelse av Siv Jensen må avgi innstilling om statsbudsjettet 20. november.

(NTB)

UENIGE: Siv Jensen og Jan Tore Sanner har et stykke igjen før de blir enige.
Hele Norges coronakart