Krangler om budsjettet

Bondevik får så ørene flagrer av motstanderne på Stortinget. Frp, SV og Ap mener at regjeringen svikter de svake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Angrepene ble innledet av Aps parlamentariske leder Jens Stoltenberg som var først ut i debatten. Han gjorde sitt beste for å demonstrere regjeringens avhengighet av Frp, samtidig som han kom med invitasjon til KrF om et venstre-sentrum-samarbeid for å skaffe landet et stabilt flertallsstyre.

Flertallsalternativ

- Vi trenger flertallsalternativ, enten en flertallsregjering eller en mindretallsregjering som har en klar avtale med stortingsflertallet. Ap er et parti som tar ansvar. Vi kan ikke ta ansvar for høyrepolitikk, sa Stoltenberg.

Han mente den parlamentariske situasjonen krever en helt annen avklaring enn den regjeringen og Frp har vært villige til å gi.

Invitasjonen ble tatt opp av Øystein Djupedal som mente at Stoltenbergs innlegg varslet en ny kurs for Ap, i form av venstredreining.

- Ny plattform

Carl I. Hagen har tidligere sagt seg villig til å være med i regjering, men onsdag stilte han klare krav.

- Vår invitasjon til H og KrF fra siste stortingsvalg ble blankt avvist. Regjeringens eventuelle problemer i budsjettbehandlingen er selvvalgte, sa Hagen, og avviste muligheten for de to partiene «å ta Frp inn i regjeringen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer