Krangler om Dianas død

Nylig kom nyheten om at høringen rundt prinsesse Dianas død var nær forestående. Nå stoppes alt av en krangel mellom slottet og Mohamed Al Fayed.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Reglene for en høring rundt en britisk statsborgers død i utlandet er i utgangspunktet krystallklare. Det skal alltid, så fort den dødes båre kommer tilbake til Storbritannia, holdes en høring. Men nå ser det altså ut til at disse reglene bare gjelder for vanlige folk.

Og at slottet kan gjøre som de vil når det gjelder kongelige.

Michael Burgess er rettsmedisineren som skal lede undersøkelsen rundt prinsesse Dianas og Dodi Fayeds bildød i Paris 31. august 1997. Han har lenge vært klar til å få prosessen i gang. Men mot Buckingham Palace og Harrods-milliardær Al Fayed er han sjanseløs.

Fordi de hver på sitt sted prøver å bøye reglene til egen fordel.

En latterlig situasjon

En talsmann for det rettsmedisinske instituttet i Storbritannia sier:

- Mr. Burgess befinner seg i en merkelig situasjon hvor han absolutt ikke aner når han kan starte høringen. Og alt skyldes kranglingen mellom de to familiene. I utgangspunktet sitter Mr. Burgess på et av de mektigste juridiske embetene i dette landet, men likevel er han totalt maktesløs. Situasjonen er intet mindre enn latterlig.

Mohamed Al Fayeds problem er at han ikke vil ha en jury bestemt av de kongelige. Slottets problem er at Harrods-eieren ved en rekke anledninger har beskyldt Buckingham Palace for sin sønns og Dianas død. Og så lenge de ikke klarer å se hverandre i øynene og komme til en fornuftig løsning, sitter Mr. Burgess sjakk matt.

Uansett hvor mye han har loven på sin side.

Ingen ser fornuft

- Hvis begge parter så et minimum av fornuft midt oppe i det hele, kunne dette løses med enkle grep, sier talsmannen fra rettsmedisinsk institutt.

- Men det er det ingen som klarer. Og derfor kan vi ikke vente på en rask avklaring. I et nøtteskall er det derfor Mr. Burgess ennå ikke har klart å fastsette en dato for høringen, sier han.

SKAPER KRANGEL: Det er over seks år siden verden sørget over dødsfallene til prinsesse Diana og Dodi al Fayed. Fortsatt har ikke det britiske kongehuset og Al Fayeds familie kommet til en løsning rundt høringen om dødsfallene.