Krangler om erstatning i Fritz Moen-saken

Tore Sandberg mot staten i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staten blir ikke enig med privatetterforsker Tore Sandberg og ukebladet Se og Hør om erstatning etter Fritz Moen-saken. Nå møtes partene i retten.

Fritz Moen sonet 18 år i fengsel for to drap han aldri begikk. Moen ble frikjent for Sigrid-drapet i 2003, samtidig som han ble nektet gjenopptakelse av drapsdommen i Torunn-saken. Dette drapet ble Moen frifunnet for i 2005, etter hans død.

Frifinnelsene skyldtes i stor grad arbeidet som var nedlagt av privatetterforsker Tore Sandberg. Nå krever han å få dekket sine utgifter på totalt 930.000 kroner, mens ukebladet Se og Hør som har lagt ut en del av utgiftene til Sandberg krever 503.000 kroner.

Staten avviser kravet fra Se og Hør og vil avkorte Sandbergs erstatning fordi den siste frifinnelsen først kom etter en tilståelse fra en annen person som lå på dødsleiet, skriver Aftenposten.

I Borgarting lagmannsrett argumenterte statsadvokat Jan Henrik Dahle med at kravet fra Se og Hør ikke faller inn under lovens forutsetninger for erstatning.

Advokat Elden mener Sandberg skal ha full erstatning i begge sakene. Når det gjelder Se og Hør sa Elden ifølge Aftenposten:

- Skal det virkelig være slik at staten tjener på at Se og Hør la ut pengene?

(NTB)

VIL GI MINDRE TIL SANDBERG: Privatetterforsker Tore Sandberg kjempet for å få gjenopptatt de to drapsdommene mot Fritz Moen, en gjenopptakelse som endte med full frifinnelse for begge drapene. Nå er det full krangel mellom Sandberg og staten, som vil gi ham og ukebladet Se og Hør mindre i erstatninger etter arbeidet med sakene. Her er Sandberg sammen med sin advokat John Chr. Elden. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
VIL GI MINDRE TIL SANDBERG: Privatetterforsker Tore Sandberg kjempet for å få gjenopptatt de to drapsdommene mot Fritz Moen, en gjenopptakelse som endte med full frifinnelse for begge drapene. Nå er det full krangel mellom Sandberg og staten, som vil gi ham og ukebladet Se og Hør mindre i erstatninger etter arbeidet med sakene. Her er Sandberg sammen med sin advokat John Chr. Elden. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer
FRIFUNNET ETTER SIN DØD: Fritz Moen, som døde i 2005, ble renvasket i 2006 etter å ha sonet 21 år i fengsel for to drap.