Krangler om erstatning i Fritz Moen-saken

Tore Sandberg mot staten i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Staten blir ikke enig med privatetterforsker Tore Sandberg og ukebladet Se og Hør om erstatning etter Fritz Moen-saken. Nå møtes partene i retten.

Fritz Moen sonet 18 år i fengsel for to drap han aldri begikk. Moen ble frikjent for Sigrid-drapet i 2003, samtidig som han ble nektet gjenopptakelse av drapsdommen i Torunn-saken. Dette drapet ble Moen frifunnet for i 2005, etter hans død.

Frifinnelsene skyldtes i stor grad arbeidet som var nedlagt av privatetterforsker Tore Sandberg. Nå krever han å få dekket sine utgifter på totalt 930.000 kroner, mens ukebladet Se og Hør som har lagt ut en del av utgiftene til Sandberg krever 503.000 kroner.

Staten avviser kravet fra Se og Hør og vil avkorte Sandbergs erstatning fordi den siste frifinnelsen først kom etter en tilståelse fra en annen person som lå på dødsleiet, skriver Aftenposten.

I Borgarting lagmannsrett argumenterte statsadvokat Jan Henrik Dahle med at kravet fra Se og Hør ikke faller inn under lovens forutsetninger for erstatning.

Advokat Elden mener Sandberg skal ha full erstatning i begge sakene. Når det gjelder Se og Hør sa Elden ifølge Aftenposten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer