Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler om Ginas GP-låt

Er Storbritannias bidrag til EuroSong-finalen i Oslo et plagiat? Et lite band fra Rochdale har ansatt advokat, og vurderer å gå rettens vei for å få trukket «Just A Little Bit» fra den internasjonale finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Medlemmene i bandet Vivid trodde det var en spøk da de for første gang hørte salgssuksessen «Just A Little Bit» på de britiske radiostasjonene.

- Refrenget inneholder de samme ordene som vår sang «Cry». I tillegg er «Just A Little Bit» skremmende lik i form og følelse, sier låtskriver Declan til Dagbladet.

Begge låtene er dominert av refrenget: «Just a little bit, just a little bit more.»

Spilles på radio

«Just A Little Bit» ble sluppet av plateselskapet Warner tidligere i år. Medlemmene i Vivid sier de sendte to demotaper til det samme selskapet allerede i august i fjor.

- Vi vil være helt sikre før vi kommer med slike sterke beskyldninger mot et stort firma, men resultatet kan bli at vi går rettens vei for å få trukket Gina Gs sang fra den internasjonale EuroSong-finalen i Oslo. Avgjørelsen om dette vil bli tatt i morgen, sier Declan.

Flere radio- og fjernsynsstasjoner i Storbritannia spiller for tida begge sangene, slik at publikum selv kan avgjøre om britenes bidrag er et plagiat.

«Cry» skulle egentlig være Vivids debutsingel, men medlemmene i bandet er ikke sikre på om de vil slippe singelen ut på markedet.

Plateselskapet nekter

Plateselskapet avviser alle beskyldningene. Steve Allen i Warner sier Vivid heller skulle konsentrere seg om sin egen karriere istedenfor å kaste seg på suksessen til Gina G.

- Jeg synes dette er svært trist og veldig dumt. Slike diskusjoner dukker alltid opp i popbransjen, sier Allen.