Krangler om hvem som piller seg i navlen

Michael Tetzschner (H) mot kontrollkomitémedlemmene fra de andre partiene.

KRITISK: Kontrollkomitémedlem Michael Tetzchner (H) er kritisk til at komiteen befatter seg med småsaker, mens Forsvaret står overfor store utfordringer. Foto:  Jacquess Hvistendahl
KRITISK: Kontrollkomitémedlem Michael Tetzchner (H) er kritisk til at komiteen befatter seg med småsaker, mens Forsvaret står overfor store utfordringer. Foto: Jacquess Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag behandles kontroll- og konstitusjonskomiteens innstilling om salg av brukt forsvarsutstyr i Stortinget. Et stort flertall i komiteen er kritiske til hvordan Forsvaret har håndtert salgene av marinefartøy til Nigeria og jagerfly til et privat selskap i Texas.

Men Høyres Michael Tetzschner mener saken på mange måter er en bagatell.

- I det store bildet har man siden starten av salgsprosessen gjennomført mer enn 10 000 salg, og det er bare ved et fåtall av disse det er påstander om uregelmessigheter, sier han fra Stortingets talerstol.

Han mener at den første høringen, i april 2015, befattet seg med substansen i saken, men siden gikk det i følge Tetzschner feil vei.

- Vi har ikke fått så mye ut av de tre høringsdagene bortsett fra å se hvordan komiteen fungerer på sitt beste, og kanskje også i motsatt ende av skalaen, sier han.

Han går kraftig i rette med flertallet i komiteen, som retter kritikk mot forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen for at han ikke har tatt sakens alvor inn over seg.

- Dette er jo en direkte uttrykt mistillit til forsvarssjefen. Her driver de personalpolitikk og legger inn en bestilling av en konsekvens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer