Jon Fredrik Baksaas: Blir ikke automatisk med på Mark Zuckerbergs internett-dugnad. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.
Jon Fredrik Baksaas: Blir ikke automatisk med på Mark Zuckerbergs internett-dugnad. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet.Vis mer

Krangler om internett til de fattige

Facebook-gründer Mark Zuckerberg ønsker å gi internett til hele verden. Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas lurer på hvem som må ta regningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas vil ikke hjelpe Mark Zuckerberg med å gi gratisinternett til fattige, skriver Finansavisen mandag. Facebook-gründeren har stiftet Internet.org, hvor målet er å gi hele verdens befolkning tilgang til internett.

Hele verden på nett - Vårt mål er å hjelpe til med å få hele verden koblet på internett. Det er en så stor oppgave at man greier det ikke alene, selv om man er et gigantselskap, uttalte Zuckerberg nylig på Mobile World Congress i Barcelona.

Ifølge Finansavisen har Zuckerberg fått med seg Samsung, Opera, Ericsson, Microsoft, Qualcomm, Nokia og enkelte teleoperatører på spleiselaget.

Hvem tar regningen? Telenor med Jon Fredrik Baksaas i spissen vil imidlertid ikke være med på laget for å få resten av jordens befolkning, det vil si særlig de fattige, på nett.

- Jeg lurer på hvordan økonomien i prosjektet vil balanseres mellom deltagerne. Ethvert selskap er forsiktig med å dele husnøkkelen med konkurrentene, sier Telenor-sjefen.

Ifølge Finansavisen er Baksaas redd for at andre aktører kommer inn og tar operatørenes plass som telefon- og nettilbyder.

Flere nyheter Her stiger prisene mest i Oslo
Reitan kjøpte eiendom i Bergen med pen rabatt
Det koker ikke overalt - her er Norges billigste boliger