Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler om nigeriansk lik

Eugene Obiora døde etter å ha blitt arrestert. Kan bli tvangsgravlagt i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim kommune og familien til avdøde Eugene Obiora, som døde etter å ha blitt pågrepet av politiet, krangler om hvordan begravelsen skal skje.

Familiens siste ønske er at Obiora, som var norsk statsborger, skal begraves i hjemlandet Nigeria. Også hans tolv år gamle sønn i Norge ønsker dette.

Men Obiora etterlot seg ingen penger, og familien i Nigeria har ingen mulighet til å skaffe de cirka 50.000 kronene det vil koste å sende liket til Nigeria.

Bistandsadvokat Abid Q. Raja fikk fredag beskjed fra kommuneoverlege Helge Garåsen om at Obiora vil bli tvangsbegravet på Trondheim kommunes regning dersom legemet ikke blir tatt hånd om snarest. Raja har forsøkt å få det offentlige til å betale for transporten, men har hittil bare fått tilsagn om 16.000 kroner i standard gravferdsstønad.

- Det er ganske skrekkelig at når en person er død etter å ha blitt pågrepet av politiet, på et offentlig kontor, vil likevel ingen ta ansvar for å få ham gravlagt på en verdig måte og etter familiens ønske, sier Raja til Adresseavisen.

Foreningen African Cultural Awareness har nå engasjert seg i saken, og begynt å samle inn penger for å dekke hjemsendelsen.

Formannskapet i Trondheim kommune skal se på saken i dag.

Spesialenheten for politisaker etterforsker fortsatt hvorvidt politiet gjorde feil da Obiora ble pågrepet 7. september på et offentlig servicekontor i Trondheim.

(NTB)

STRID OM BEGRAVELSEN: Norsk-nigerianske Eugene Ejike Obiora, døde etter at han ble pågrepet av politiet i Trondheim.