Krangler om sex-overgriper

Gro Skartveit, styremedlem i KrF i Stavanger spurte Valgerd Svarstad Haugland hva et lokallag skulle gjøre med den antatte sex-overgriperen som står oppført på kommunevalglista. Svarstad Haugland svarte med å skjelle henne ut for at pressen fikk vite om saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en ytterst følsom og vanskelig sak Gro Skartveit ba KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland om hjelp til å løse. Skartveit som er styremedlem i Stavanger KrF ønsket svar på om partiledelsen syns det er greit at «overgripere som ikke har gjort opp for seg overfor sine ofre, står på valglistene», skriver Vårt Land.

Overgrep

En kvinne i 60-årene hevder at en av KrFs lokalpolitikere begikk overgrep mot henne under sjelesorg. Mannen står nå oppført på KrFs valgliste til høsten.Foran lokalvalget tok kvinnen kontakt med Gro Skartveit for å belyse den prinsippielle siden ved mannens kandidatur. Tirsdag forrige uke fikk Skartveit og kvinnen et møte med partileder Haugland.

- Møtet var en nedtur. Jeg følte at jeg ikke møtte noen forståelse hos Svarstad Haugland i det hele tatt. Skartveit følte at partilederen ikke var interessert i å gjøre noe med problemet.

Overhaling

Etter det skuffende møtet tok en journalist kontakt med Svarstad Haugland for å få partilederens kommentar til saken. Neste morgen skal Skartveit ha fått en telefon fra en rasende partileder.

- Jeg fikk en veldig overhaling. Jeg fikk vite at Valgerds tillit til meg var svekket. Dette er den sterkeste reaksjonen jeg noen gang har fått fra en leder i overgrepssaker, sier Skartveit til Vårt Land.

Hverken saken eller kvinnen skal ha hatt noe å tjene på medieomtale, skal partilederen ha sagt, til tross for at det er kvinnen selv som har tatt initiativet til å ta opp saken.

Ingen kommentar

Det har vært vanskelig å få partilederen i tale, og Skartveit er skuffet over behandlingen hun og kvinnen har fått.

- Når partiledelsen ikke en gang vil bekrefte at et møte har funnet sted, tråkker man samtidig på den misbrukte kvinnen. Og når Valgerd gir meg en overhaling rammer dette ofre i overgrepssaker, sier Skartveit til avisa.

Informasjonssjef i Barne- og Familiedepartementet Siv Ellen Omland sier til Vårt Land at statsråden ikke ønsker å kommentere saken.

- Det er ikke noen vits i å prøve i morgen heller, svaret blir det samme, sier Omland.