Krangler om sult mens 300 millioner barn går sultne til sengs

Tony Blair og George W. Bush er på kollisjonskurs. Det er kampen mot sult og fattigdom de er uenige om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og mens de to allierte regjeringene diskuterer, går millioner av mennesker sultne til sengs hver dag. Ifølge nye tall fra FN gjelder dette 800 millioner mennesker. 300 millioner av dem er barn.

Afrika er verst rammet. I et land som Kongo har 37 millioner av landets 60 millioner innbyggere et desperat behov for mat. Halvparten av alle dødsfall i dette landet skyldes underernæring, skriver Christian Science Monitor.

Storbritannia vil doble den europeiske bistanden til Afrika innen bare fire og et halvt år. All gjeld skal slettes, og de fattige landene skal få bedre betingelser i handelen med de rike land.

FNs mål er å halvere sulten i verden innen 2015. Målet vil ikke bli innfridd hvis ikke dramatiske tiltak settes i verk umiddelbart, sier den britiske regjeringen.

President George W. Bush har allerede sagt nei til å bidra på den måten Blair ber om. Observatører hevder at årsaken er krigen i Irak. Den koster enorme summer, og USA har ingen muligheter til å trekke seg ut av Irak i overskuelig framtid. Målene det her er snakk om, er ikke realistiske, sier USA ifølge BBC.

KRISE: Etiopia trenger 37 millioner euro nå.