Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangler så busta fyker

Daglig leder i Masterklinikken, Sten Thure Eriksen, har havnet i en rettsfloke med sin tidligere arbeidsgiver.

Hårsår: Poseidon Klinikkens tidligere selger, frisøren Sten Thure Eriksen, ville fortsette innen hårtransplantasjon og gikk over til en konkurrent. Nå saksøkes han. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
Hårsår: Poseidon Klinikkens tidligere selger, frisøren Sten Thure Eriksen, ville fortsette innen hårtransplantasjon og gikk over til en konkurrent. Nå saksøkes han. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Det er ikke god stemning mellom de to erkekonkurrentene i hårtransplantasjonsmarkedet, Poseidon Klinikken og Masterklinikken Norge, skriver Kapital.

Etter at sistnevnte klinikk startet opp i oktober 2014 og hyret inn flere tidligere ansatte i Poseidon Klinikken, ble Alv Birger Aronsen og Jørn Bremnes (med familie), som eier Poseidon Klinikken, mildt sagt hårsåre. Nå saksøker de sin tidligere selger, frisøren Sten Thure Eriksen, og krever ham ifølge magasinet for rundt tre millioner kroner i erstatning.

Viktig profil Aronsen og Bremnes mener ifølge Kapital at Eriksen, som var en viktig profil for Poseidon Klinikken, deltok aktivt i planleggingen av den konkurrerende virksomheten mens han fortsatt var ansatt hos dem.

Eriksen sa opp i Poseidon Klinikken juni 2014, jobbet ut oppsigelsen og var i gang som daglig leder i Masterklinikken fra oppstart i oktober 2014. I stevningen som er levert Oslo tingrett, påpeker Aronsen og Bremnes det de mener er flere brudd på markedsføringsloven og sågar to brudd på straffeloven.

Bevisene de to sikter til er angivelig en forretningsplan for Masterklinikken, som ble funnet på datamaskinen til tidligere daglig leder i Poseidon-klinikken, som var initiativtakeren til oppstarten av den konkurrerende virksomheten.

- Jeg var ikke med på planleggingen. Det var kollegaen min, som jeg jobbet med før, som skulle starte for seg selv og ønsket å ha med meg videre. Jeg kan jo ikke bli straffet for at han ønsket å ha med meg, sier Eriksen til Kapital, og legger ikke skjul på at han er skuffet over søksmålet fra sin tidligere arbeidsgiver, og påstår at han jobbet hardt frem til siste arbeidsdag.

Vanlig kundekonsulent Mens Aronsen og Bremnes hevder at Eriksen var "salgsleder" i Poseidon-klinikken, mener Eriksen selv ifølge magasinet at han var ansatt som vanlig kundekonsulent. Han avviser også at han skal ha gitt bort gratisbehandlinger til kunder, som er en annen påstand i stevningen.

Nåværende eier av Masterklinikken, Inge Berge, mener at Eriksen ikke har gjort noe galt.

- Loven er helt klar. Ansatte i et firma har lov til å planlegge å starte konkurrerende virksomhet, selv om Sten Thure ikke har gjort det i dette tilfelle. Han har fulgt loven til punkt og prikke, hevder Berge overfor Kapital.

Poseidon Klinikkens hovedeier, Alv Birger Aronsen, ønsker ifølge magasinet ikke å kommentere saken.

Flere nyheter: 137.000 småsparere varsler gigantsøksmål
Kan man juge så mye man vil i romaner?

15 dommere i Høyesterett inhabile i Hagen-saken