Krangler videre om hytta

TV-kjendis Hallvard Flatland og eks-reder Thor Christensen fortsetter krangelen om Uvdals-hytta. Nå skal en dommer prøve å mekle i den betente striden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Trolig blir meklingen avholdt i oktober eller november, forteller advokat Stig Tufte-Johnsen, som representerer Christensen, til NTB.

Det er en dommer fra Asker og Bærum tingrett som skal prøve å få partene til å enes om en minnelig løsning. Lykkes ikke han i sine forsøk, havner den pikante hyttestriden på rettens bord.

- Da er det ingen vei utenom rettssak, sier Tufte-Johnsen.

Stridens eple er ei hytte i Uvdal i Telemark som Hallvard Flatland i seks år disponerte uten å ha eiendomsrett, ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett. I dommen påla retten TV-kjendisen å betale saksomkostninger på nesten 350.000 kroner, men hytteutgiftene ser ikke ut til å stoppe der.

Christensen har nemlig framsatt et krav på 700.000 kroner mot Flatland for betaling av forsvunne møbler og for bruk av hytta. Sistnevnte skal være villig til å betale en sum som er betydelig lavere enn eksrederens krav, men det har Christensen avvist.

Lagmannsretten mener det angivelige hyttesalget var en del av den mangeårige utpressingen av Thor Christensen som travkusk Atle Hamre er dømt til fem års fengsel for. Travkusken var mellommann i forbindelse med hyttesalget til Flatland, og retten mener at Flatland på grunn av omstendighetene må ha skjønt at han ikke innlot seg på noen vanlig eiendomshandel da han kjøpte hytta.

Meklingen skulle etter planen blitt avholdt i sommer, men da verken Christensen eller Flatland kunne på samme tidspunkt, ble meklingen utsatt til utpå høsten. Dermed blir man også ferdig med ankesaken som Atle Hamre har reist etter dommen i utpressingssaken.

- Min klient er et svært sentralt vitne i saken, og vi ønsker å vente med å starte meklingen til hovedforhandlingen i ankesaken er over, sier Tufte Johnsen.

en Flatlands kontakt med politiet stopper ikke her. I løpet av august vil Økokrim avgjøre om de tar ut tiltale mot den profilerte programlederen for hvitvasking av penger. I forbindelse med etterforskningen av Hamre kom Økokrim over en mystiske konto i Monaco som var registrert på et selskap på De britiske Jomfruøyene. Det selskapet sto Hallvard Flatland oppført som eier av.

Økokrim avdekket videre at det var satt inn til sammen 520.000 dollar på denne kontoen. Det skal ha skjedd gjennom to overføringer på 260.000 dollar hver fra Banque Scandinavia Suisse Genhve.

- Vi har innhentet den informasjonen vi trenger fra utlandet, og håper å ha en påtaleavgjørelse klar innen utgangen av måneden, forteller førstestatsadvokat Anne Mette Dyrnes i Økokrim til NTB.

Flatlands advokat, Jan Erik Langangen, ønsker ifølge sitt kontor verken å uttale seg om hyttestriden eller en mulig tiltale om hvitvasking.

(NTB)