Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Krangleskole på Gran Canaria kan bli stengt

- Karakter av tapping av statstilskudd, skriver Utdanningsdirektoratet i rapport.

 REKTOR-KRANGEL:  En gruppe eleber ved Den Norske Skole demonstrerte utenmfor skolen i desember i fjor mot at den forrige rektoren fikk sparken. FOTO: PRIVAT.
REKTOR-KRANGEL: En gruppe eleber ved Den Norske Skole demonstrerte utenmfor skolen i desember i fjor mot at den forrige rektoren fikk sparken. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utdanningsdirektoratet mener at den norske skolen på Gran Canaria uriktig har tilegnet seg statstilskudd og skolepenger.

Skolen kan risikere å bli stengt.

Det er uklart om norske myndigheter vil trekke tilbake godkjenningen slik at skolen må stenge dørene. Men det er en aktuell problemstilling, skriver Aftenposten.

- Dersom vi finner ut at skolen ikke har rettet lovbruddene, kan vi ikke utelukke at vi trekker tilbake godkjenningen. Dette vil i tilfelle bety at skolen ikke har lov til å drive videre, sier avdelingsdirektør Håvard Tvinnereim i Utdanningsdirektoratet.

Direktoratet sendte fredag en tilsynsrapport til skolen, som er den største statsstøttede skolen utenfor Norge.

Det har vært bråk mellom ulike grupperinger på skolen flere ganger de siste årene, blant annet da rektor fikk sparken før nyttår.

I rapporten påviser direktoratet flere alvorlige lovbrudd etter å ha gått gjennom regnskapene for 2008 og 2009. Det dreier seg om brudd på regnskaps- og bokføringslovgivningen, samt privatskoleloven.

Skolen eier selv skolebygningen, men har overført husleie på rundt 600.000 kroner til Stiftelsen Den Norske Skolen Gran Canaria. Leien er betalt uten at det foreligger kontrakt.

- Tapping av statstilskudd «Denne typen overføring har karakter av en tapping av statstilskudd og skolepenger til fordel for utenforstående/nærstående», heter det i rapporten.

Skolens kontaktperson i Norge, Jo Terje Lestum, mener rapporten ikke byr på store overraskelser.

- Mange av forholdene som ble påpekt i februar er allerede rettet opp, og vi jobber med å utbedre de andre manglene, sier han.

Husleien vil bli avviklet etter at styret har behandlet saken, legger han til.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media