Krangleskole på Gran Canaria kan bli stengt

- Karakter av tapping av statstilskudd, skriver Utdanningsdirektoratet i rapport.

REKTOR-KRANGEL:  En gruppe eleber ved Den Norske Skole demonstrerte utenmfor skolen i desember i fjor mot at den forrige rektoren fikk sparken. FOTO: PRIVAT.
REKTOR-KRANGEL: En gruppe eleber ved Den Norske Skole demonstrerte utenmfor skolen i desember i fjor mot at den forrige rektoren fikk sparken. FOTO: PRIVAT. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utdanningsdirektoratet mener at den norske skolen på Gran Canaria uriktig har tilegnet seg statstilskudd og skolepenger.

Skolen kan risikere å bli stengt.

Det er uklart om norske myndigheter vil trekke tilbake godkjenningen slik at skolen må stenge dørene. Men det er en aktuell problemstilling, skriver Aftenposten.

- Dersom vi finner ut at skolen ikke har rettet lovbruddene, kan vi ikke utelukke at vi trekker tilbake godkjenningen. Dette vil i tilfelle bety at skolen ikke har lov til å drive videre, sier avdelingsdirektør Håvard Tvinnereim i Utdanningsdirektoratet.

Direktoratet sendte fredag en tilsynsrapport til skolen, som er den største statsstøttede skolen utenfor Norge.

Det har vært bråk mellom ulike grupperinger på skolen flere ganger de siste årene, blant annet da rektor fikk sparken før nyttår.

I rapporten påviser direktoratet flere alvorlige lovbrudd etter å ha gått gjennom regnskapene for 2008 og 2009. Det dreier seg om brudd på regnskaps- og bokføringslovgivningen, samt privatskoleloven.

Skolen eier selv skolebygningen, men har overført husleie på rundt 600.000 kroner til Stiftelsen Den Norske Skolen Gran Canaria. Leien er betalt uten at det foreligger kontrakt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer