Kranglet etter sending

Justisminister Aud-Inger Aure og partiformann Carl I. Hagen (Frp) kranglet så busta føyk etter debatten om barnekriminalitet på debattprogrammet «Sentrum» i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Landet trenger en ny justisminister! Det får da være grenser for hvor mye dumsnillhet en justisminister kan påføre landet. Aure tar mer hensyn til kriminelle og potensielle lovbrytere enn til de lovlydige, sier Hagen.

Etter at kameraene var sluttet å rulle for Per Ståle Lønnings debattprogram «Sentrum» på TV2 i går kveld, ble det ekstra futt i debatten mellom justisministeren og partiformannen. Her er utdrag fra munnhoggeriet om barnekriminalitet, slik den artet seg for de politiske erkefiendene etter sendetid:

- Fremskrittspartiet har de siste femten årene fremmet en rekke forslag på hva som kan bli gjort for å bekjempe den økte kriminaliteten. Vi må ha større politistyrker, flere politi i Oslo-gatene, den kriminelle lavalderen må senkes med iallfall ett år, vi må få en hurtigdomstol og vi må endre barnevernslovgivningen slik at ikke de unge kriminelle slippes rett ut på gata igjen...

- Ja, men, Hagen, du har alltid bare slike enkle løsninger. Bare du ville gjort noe med alkoholpolitikken, så ville kriminaliteteten blitt redusert enormt! Det finnes det en mengde eksempler på, bryter Aure inn.
- Herregud, dette er nok et eksempel på bunnløs naivitet fra justisministerens side, jamrer Hagen.

- Aure, mener du at alle forslagene til Hagen er helt håpløse?

- Nei da, en god del ting har noe for seg. Vi er for eksempel enige med Frp om å få på plass bedre virkemidler for å stanse kriminaliteten. Men like viktig som å stanse handlingene må vi stanse en del holdninger . Vi må få i gang en ansvarsmobilisering...