- Kranglet høylydt med Sandberg

Tromsø-byråd bekrefter krangel med Per Sandberg på Frp-landsmøtet.

KRANGEL: Tromse-byråd Kristoffer Kanestrøm bekrefter at han havnet i høylydt krangel med Per Sandberg på landsmøtet i vår. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
KRANGEL: Tromse-byråd Kristoffer Kanestrøm bekrefter at han havnet i høylydt krangel med Per Sandberg på landsmøtet i vår. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var byråd Kristoffer Kanestrøm i Tromsø som Per Sandberg havnet i høylydt krangel med på Frp-landsmøtet i mai. Det bekrefter byråden overfor avisa iTromsø.

Måtte skilles Krangelen skal ifølge vitner ha utviklet seg til det som kan beskrives som håndgemeng, hvor Kanestrøm og Sandberg måtte bli fysisk adskilt.

- Jeg kan bekrefte at det er meg det er snakk om, sier byråden til iTromsø.

Samtidig vil han avdramatisere hendelsen kraftig.

- Det var overhodet ikke snakk om et basketak. Det var en høylydt diskusjon, ikke noe mer, sier Kanestrøm.

Kona i lokalpolitisk strid Bakgrunnen for utblåsingen mellom Sandberg og Kanestrøm skal ifølge kilder være en betent strid lokalt i Troms Fremskrittsparti.
Den avtroppende Frp-nestlederens kone, fylkesstyremedlem Line Miriam Sandberg, skal være sentral i støyen.

Konflikten strekker seg flere år tilbake i tid og etter intense nominasjonskamper skal det både i fylkes- og lokallaget ha blitt et høyt konfliktnivå.

Per Sandberg skal ha involvert seg på konas side i konflikten, og en kilde beskriver situasjonen som «et vepsebol».

- Klemte Kanestrøm opp mot vegg Nestlederen i Frp skal på hotellgangen rett utenfor hovedsalen fysisk ha stoppet Kanestrøm - som har tilknytning til den pågående konflikten i Troms.

Øyenvitner VG har snakket, med sier nestlederen holdt Kanestrøm hardt klemt mot veggen mens han «skjelte ham ut».
Opptrinnet fremsto altså ifølge flere som så voldsomt at det ble grepet inn.

- Jeg vil avkrefte dette. Det var som sagt en heftig krangel, ikke noe mer - og jeg vet ikke om Per Sandberg kommer til å skrive noe mer om det i boka si, sier Kanestrøm.