Kranglet med dørvakt før han forsvant

HEMSEDAL (Dagbladet): Jonas Fredbo (16) og hans kamerater ble vist bort fra hotellet der deres venner hadde fest. Jonas synes bortvisningen var urettferdig, og det oppsto en uoverensstemmelse mellom ham og dørvakta. Like etter forsvant han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dørvakta er den siste som har gjort en sikker observasjon av Fredbo. Hendelsen skjedde ved 02.00-tida natt til 2. desember. Jonas forsvant bare minutter seinere. Ifølge dørvakta skal Jonas ikke ha sagt noe om hvor han skulle gå da han og dørvakta skiltes.

Kastet ut

Etter å ha vært i slalåmbakken og på flere utsteder tidligere på kvelden, tok Jonas og to kamerater en drosje fra Hemsedal sentrum ut til Storehorn Apartmenthotel i Ulsåk, tre kilometer sør for sentrum. Jonas bodde selv på Hemsedal Vertshus, mens andre i reisefølget bodde på Storehorn. Noen av vennene hadde fest i leiligheten, og det var denne de tre kameratene skulle besøke.

Rundt klokka ett ankom de tre leilighetshotellet. Etter å ha oppholdt seg på festen i omtrent en time, blir de tre vist bort av vakta på stedet. Årsaken skal ikke ha vært at de tre oppførte seg dårlig, men at reglene tilsier at bare de som bor i leiligheter på hotellet, har rett til å oppholde seg der.

Da de tre ble bedt om å gå, ble de tre kameratene stående og diskutere med vakta på stedet. Jonas skal ha opplevd det som urettferdig at de ble vist bort fra hotellet der vennene festet. Jonas' to kamerater forlot etter noe tid Jonas og dørvakta mens diskusjonen om hvorvidt de skulle få komme inn igjen fortsatte. De to kameratene begynte å gå mot sentrum, mens Jonas ble stående igjen alene og diskutere. Det var siste gang kameratene så Jonas.

Viktig vitne


Ifølge vakta, som gjorde sin vakttjeneste på oppdrag fra Skandinaviske Skireiser, sa ikke Jonas noe om hva han hadde tenkt å gjøre da han forlot hotellets inngang. Dørvakta er således den siste som med sikkerhet har sett Jonas Fredbo i live, og er således et viktig vitne for politiet.

- Jonas Fredbo beskrives som en fredelig person som snarere unngikk konflikter enn å gå inn i dem. Slik de involverte partene beskriver diskusjonen rundt bortvisningen fra hotellet, oppfatter vi ikke kontakten mellom Jonas og vakta som aggressiv, sier utrykningsleder Torbjørn Sande i Kripos, til Dagbladet.

Usikre


To drosjesjåfører i Hemsedal har begge fortalt politiet at de har sett en person som kan være Jonas Fredbo gående langs riksvei 52 mot Hemsedal sentrum rundt klokka 02.00. Begge disse observasjonene regner politiet som usikre.

Forrige tirsdag fortalte Dagbladet om en spesielt stygg voldsepisoden denne helga. En 19 år gammel gutt ble dratt inn i en bil av tre menn, påsatt håndjern av polititype og truet. Gutten fortalte til Dagbladet at han kom seg unna ved å slå en av de tre mennene med et redskap han fant i bilen, og deretter kastet seg gjennom et vindu i en restaurant i sentrum for å tilkalle seg politiets oppmerksomhet og unnslippe de tre mennene.

Ifølge 19-åringen kom de tre mennene i bilen og satte håndjern på ham, etter at en dørvakt hadde holdt ham fast. Dørvakta gjorde en telefonsamtale før bilen med de tre mennene kom til ste det.

Ingen kobling


Episoden fant trolig sted etter at siste sikre observasjon av Jonas Fredbo er gjort, og etterforskerne har ingen opplysninger som knytter forsvinningen og bortføringen til hverandre. Etter det Dagbladet erfarer, kjenner politiet nå de tre mennenes identitet.
Kripos ønsker flere tips i etterforskningen på telefonnummer 32 02 95 11

SAVNET: Jonas Fredbo (16).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer