Kranglet med kjæresten - kjørte inn i vogntog

Etter en kraftig krangel med kjæresten, kjørte den 20 år gamle kvinnen rett i fronten på et vogntog - med vilje. Nå er hun dømt til 75 dagers fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 61 år gammel mann omkom som følge av kollisjonen, som skjedde på Tassebekk ved Sandefjord 26. mai i fjor.

Skien-kvinnen hadde hatt en svært opphetet krangel med sin kjæreste, og satte seg deretter i bilen og kjørte nordover på E18. Klokka 22.55 svingte kvinnen ut av køen, og siktet seg rett inn i fronten på et møtende vogntog, skriver Sandefjords Blad.

Føreren av vogntoget forsøkte å svinge unna, med klarte likevel ikke å unngå å en frontkollisjon.

Personbil knust

Kvinnens bil ble deretter stående på tvers i veibanen, mens vogntoget skjenet over i motgående veibane. Der ble en møtende personbil formelig knust av vogntogets trekkvogn. Føreren av denne bilen, en 61 år gammel mann, omkom momentant.

Komplett uforsvarlig

Den 20-årige kvinnen kom selv fra ulykken med livet i behold, men med knust hofte, diverse blåmerker og en hevelse i hjernen. Føreren av vogntoget slapp unna med smerter i ryggen.

Sandefjord tingrett sier i domsavsigelsen at kvinnens kjøring framstår som komplett uforsvarlig og ekstremt farlig, og idømte kvinnen fengsel i 75 dager, samt saksomkostninger på 4000 kroner.