Kranglet med naboen i 18 år

Biskop Ole Christian Kvarme må møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Borg-biskop Ole Christian Kvarme er en høyst omdiskutert favoritt til det ledige bispesetet i Oslo. Omdiskutert er han også i nabolaget sitt på idylliske Ekeberg i Oslo hvor han har ligget i nabokrangel i 18 år, skriver VG.

Grunnen er at innkjørselen til Kvarmes hus går over tomta til to av naboene. Det har den ene av naboene, Magne Rønneberg, vondt for å svelge. Fordi han mener Kvarme fikk byggetillatelse på slutten av åttitallet under forutsetning av at han bygget en ny adkomstvei over sin egen eiendom.

Kvarme vant i retten

Ifølge VG blusset nabokrangelen opp for fullt da Kvarme forsøkte å selge villaen sin i 2001. Rønneberg satt opp skilt som fortalte potensielle kjøpere at innkjørselen var vedtatt stengt, og Kvarmes advokat går langt i å bekrefte overfor avisa at det var disse skiltene som gjorde at Kvarme ikke fikk solgt huset den gangen.

Men da partene møttes i tingretten fikk Kvarme medhold i at han har rett til å bruke veien.

- Jeg ble svært overrasket over dommen, og forstår ikke at dommeren kom fram den konklusjonen, sier Rønneberg til VG. Og har anket saken inn for lagmannsretten.

Kvarme selv vil ikke kommentere saken overfor avisa, men hans advokat Per Racin Fosmark sier følgende om biskopens reaksjon:

- Han synes det er meget ubehagelig. Man har prøvd å løsninger, men uten at det har nyttet. Det er klart han bærer preg av å måtte møte sin nabo i retten på denne måten. Det tipper jeg er gjensidig.

I BITTER NABOKRANGEL: En krangel om en veistubb har pågått i 18 år. Nå har naboen fysisk stengt veien med stein. Neste år møtes de i retten.