Kranglet med sjefer og ansatte. Direktør (61) fikk sparken og må betale 200 000

Mannen tapte i Oslo tingrett - må forlate kontoret 31. mai.

TAPTE: Oslo tingrett besluttet at mannen (61) ikke få beholde jobben mens oppsigelsessaken pågår fordi de mener mannen sørget for dårlig psykososialt miljø på arbeidsplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TAPTE: Oslo tingrett besluttet at mannen (61) ikke få beholde jobben mens oppsigelsessaken pågår fordi de mener mannen sørget for dårlig psykososialt miljø på arbeidsplassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En 61 år gammel mann med direktørstilling i et Oslo-selskap tapte i Oslo tingrett i en oppsiktsvekkende kjennelse etter at han fikk sparken fra jobben.

Han ble i tillegg dømt til å betale arbeidsgivers sakskostnader på 196 000 kroner.

Mannen, som blant annet har hatt en kreftdiagnose i ansettelsesperioden, har blitt sterkt kritisert av både arbeidsgiver og kolleger for å være kranglete på jobb.

Mannen hadde direktørstilling med millionlønn, og hadde mye ansvar i bedriften. Etter hvert begynte både verneombud, kolleger, sjefer og HR-ledelsen i bedriften å uttrykke bekymring for mannens oppførsel.

Flere varsler

Arbeidsgiver mente mannen førte til et lite tilfredsstillende samarbeidsklima på arbeidsplassen og at hans kommunikasjon med andre var krevende og til hinder for en effektiv måte å løse arbeidsoppgavene på.

Etter flere varsler og møter siden sommeren, uten at kolleger og ansatte opplevde at samarbeidsklimaet ble bedre, fikk mannen 28. februar i år beskjeden:

Han ble sagt opp fra jobben. Etter den tre måneder lange oppsigelsestida - klokka 16.00 31. mai - måtte han være borte fra arbeidsplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer