Kranglet med søstrene

Mens over 100 personer finkjemmet skogområdet utenfor Arendal i natt, lå den lille gutten og sov i skogen. 6-åringen kom bort fra foreldrene da de var på søndagstur i går. - Jeg var ikke redd, sier gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg frøs litt på hendene, var den eneste kommentaren Eivind hadde etter at han ble funnet.

Sterk og selvstendig

- Eivind er en liten tøffing. Han er sterk og selvstendig. Det tror jeg kom godt med, sier Øystein Sangvik. Barnefaren kan puste lettet ut etter en lang våkenatt. Sønnnen kom bort fra familien som var på søndagstur ved 16-tida i går. Han ble ikke funnet før 09.30 i dag.

Det var etter en krangel med søstrene Ingvill (9) og Marte (10), den lille gutten marsjerte rasende sin vei. Det skulle bli en lang tur.

Fant spor

Fra klokka 08.00 i dag ble nærmere 200 personer fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Sivilforsvaret satt inn i søket etter Eivind. I tillegg lette politihunder og et helikopter med varmesøkende kamera etter gutten som forsvant i skogområdet Granestua nord for Arendal.

Det ble funnet spor etter ham i dag tidlig. Letemannskapet har vært hakk i hel på gutten i hele natt, og trolig fløyet over ham flere ganger.

Godt kledd

6-åringen var kledd i en vinterkjeledress, og dette har tydeligvis vært nok til å holde kulda ute. Det var rundt fem minusgrader i Arendal i natt.

- Eivind sier han har frosset mer tidligere, sier Øystein Sangvik. Han er forferdelig glad over å få sønnen sin tilbake.