Kranglet om æren for hackingen

Møter i retten i dag.

I RETTEN: Fire unge menn i alderen 17 til 21 år må møte i Oslo tingrett i dag. Tre av dem er tiltalt for å ha hacket sexnettstedet hemmelig.com. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
I RETTEN: Fire unge menn i alderen 17 til 21 år må møte i Oslo tingrett i dag. Tre av dem er tiltalt for å ha hacket sexnettstedet hemmelig.com. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fire unge menn møter i dag i Oslo tingrett, tiltalt for hacking. Blant ofrene er sexnettstedet hemmelig.com, en støttegruppe for pårørende av narkomane og en nettside for assistert befruktning.

De tre ungdommene, som er fra forskjellige kanter av landet, samarbeidet om å bryte seg inn og kopiere brukerdatabasen til sexnettstedet hemmelig.com i 2011 og 2012, ifølge tiltalen. Nå er de tiltalt etter straffelovens paragraf 145, for å ha hacket nettstedet.

To av de tre, i tillegg til en fjerde person, er også tiltalt for å ha gjort datainnbrudd hos flere andre nettsteder som var hostet av Domeneshop AS. Sidene det ble gjort innbrudd hos, inneholdt sensitiv informasjon. Det var blant annet en støttegruppe for pårørende av narkomane og en nettside for assistert befruktning.

Vil etablere rollefordeling De tiltalte har alle i varierende grad innrømmet hele eller deler av datainnbruddene de er tiltalt for overfor politiet.

Rollefordelingen dem i mellom er imidlertid ikke helt etablert, og påtalemyndigheten vil søke å få klarhet i hvem av de fire som har gjort hva til hvilket tidspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer