Kranglet om baby skulle ha norsk eller arabisk navn

Motivet for bildrapet på den 29 år gamle kvinnen i Bergen fredag, virker helt uforståelig for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens 40-årige samboer er siktet for forsettlig drap etter at han kjørte henne ned med bil i Laksevåg i Bergen fredag. Han meldte seg selv for politiet, og i avhør har han blant annet forklart seg om motivet.

- Jeg ønsker ikke å gå i detalj, men for utenforstående kan det hele fremstå som bagateller og ekteskapelig krangel. De skal ha kranglet samme dag som hendelsen skjedde, sier politiadjutant Rune Malt ved Bergen politidistrikt til VG Nett.

Han mener det er ingenting som tyder på at motivet var sjalusi eller kulturkonflikt.

Alvorlig for barnet

40-åringen er også siktet for forsøk på forsettlig drap på den tre uker gamle datteren sin. Den drepte kvinnen trillet jenta i barnevogn da påkjørselen skjedde.

NTB får opplyst fra Haukeland Sykehus søndag morgen at tilstanden til jentebabyen er alvorlig, men stabil

- Det dreier seg om en villet påkjørsel. En bil brukt på denne måten, som et ett tonn tungt drapsvåpen - der også et lite barn er involvert - det betegner vi som svært brutalt, sier Rune Malt til NTB.

Ifølge VG Nett skal paret blant annet ha kranglet seg om barnets navn. Den drapssiktede 40-åringen har palestinsk opprinnelse og ønsket et arabisk navn på jenta, mens barnets mor ville ha et norsk navn.

Tante så alt

Politiadjutant Rune Malt forteller at kvinnens tante var sammen med den 29 år gamle kvinnen som omkom og hennes barn da påkjørselen skjedde.

- Hun så det hele, men sto et stykke unna da påkjørselen skjedde. Hun ble derfor ikke skadd i påkjørselen, sier Malt.

Politiet har i alt avhørt seks sentrale vitner i saken, og parets leilighet er gjennomsøkt etter mulige bevis.

40-åringen skal ifølge politiet ikke tidligere være straffedømt i Norge, og politiet har aldri rykket ut til parets bolig på grunn av husbråk. Paret skal ha kjent hverandre i om lag tre år, og de hadde bodd sammen i en leilighet ved åstedet i kun fem uker da bildrapet skjedde.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Bergen forhørsrett mandag.

(NTB)