Kranglet om de skulle drepe gislene

Russiske styrker avlyttet skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Terroristene som drepte flere hundre barn og voksne i Skole nummer 1 i Beslan, hadde en kraftig krangel rett før bombene gikk av og drepte flere hundre gisler inne i skolens gymnastikksal.

De russiske styrkene hadde avlyttingsutstyr og kunne følge med hva som ble sagt inne i skolebygningen, melder Washington Post (registrering, gratis) i dag.

Gisseltakerne skal ha kranglet kraftig seg imellom om de skulle forsøke å stikke av, eller om de skulle bli på skolen rett før bombene gikk av.

Russiske etterforskere opplyser til den amerikanske avisa at de fire som ledet terroraksjonen skal ha mottatt sine ordre direkte av den tsjetsjenske krigeren Sjamil Basajev via telefon inn til skolen.

Basajevs livvakt blant gisseltakerne

Nurpasji Kulajev har vært livvakt for Sjamil

Basajev, som skal ha planlagt gisselmassakren. Russisk statlig tv har de siste dagene vist frem en mann de hevder deltok i gisseldramaet på Skole Nummer 1 i Beslan. Flere gisler har bekreftet at mannen var blant de drøyt 30 mennene og kvinnene som i over femti timer holdt barn, foreldre og lærere fanget under uutholdelige forhold før blodbadet begynte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer