-Kranglet på kafe før drapet

Fire menn og en kvinne er siktet etter at en mann ble funnet drept med kniv på Ihle gård i går kveld. Flere av de involverte skal ha «bråket» på restaurant like før drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KLØFTA (Dagbladet): En person ble i går kveld funnet knivstukket og drept på Ihle gård på Kløfta i Akershus.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal drapet ha skjedd i kjellerleilighet i en av tre boliger på gården.

Politiet har pågrepet fire menn og en kvinne. I morges melder TV 2-nyhetene at alle de pågrepne er siktet for legemsbeskadelse med døden til følge.

De fem er brakt til Lillestrøm politistasjonen der det i går kveld ble tatt opp forklaringer.

- Fem personer er anholdt, en kvinne og fire menn. Vi har ennå ikke fått kartlagt om disse er mistenkte eller vitner, men det er forskjellige omstendigheter og prosedyrer for disse, og vi vil ikke kommentere hva de pågrepne har forklart, sa lensmann i Ullensaker, Morten Huse til Dagbladet i går kveld.

Den drepte mannen var ikke endelig identifisert av politiet seint i går kveld.

- Var på restaurant

Dagbladet kjenner til at det ble bestilt en drosjetur mellom Ihle gård og kinarestauranten «Rosa» i Kløfta sentrum ved 17.30-tiden i går, men turen ble angivelig annullert fordi passasjerene skal ha vært berusede og ute av stand til å forklare hvor de skulle.

Dagbladet får opplyst at politiet besøkte kinarestauranten «Rosa» i går kveld, og snakket med en gjest.

FUNNET DREPT:  Mannen ble funnet med kniv, og politiet pågrep fire menn og en kvinne på Ihle gård i går kveld. Her føres en person fra gården inn i politibilen. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
FUNNET DREPT: Mannen ble funnet med kniv, og politiet pågrep fire menn og en kvinne på Ihle gård i går kveld. Her føres en person fra gården inn i politibilen. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

Restauranteier Zun Jie He forteller at tre menn fra Ihle gård var gjester på restauranten i går ettermiddag.

- De spiste hamburger og drakk et par drammer. De kranglet og var høylytte, og forstyrret meg i matlagingen, sier Zun Jie He til Dagbladet.

To av mennene blir beskrevet som stamgjester av restauranteieren. De skal også ha vært på restauranten natt til i går, og skal også da ha laget mye leven.

Knivskader

Politiet fikk melding om drapet ved 21-tiden i går kveld, og jobbet i går med å sikre åstedet. Politiet ville i går ikke si om de hadde funnet noe drapsvåpen, men håper de tekniske undersøkelsene på stedet skal kaste lys over hendelsesforløpet. Den drepte var allerede omkommet av knivskadene han var påført da politiet kom til stedet i går kveld.

Kjenninger

Flere av de pågrepne skal være kjenninger av politiet.

Politiet trodde først det dreide seg om en ulykke.

-Kranglet på kafe før drapet

Operasjonslederen ved Romerike politidistrikt meldte først at en mann hadde falt på en kniv.