HAR JOBB - ALLIKEVEL:  Avskjedigelsen av polititjenestemann Stein-Robin Kleiven Bergh i Eidskog er annulert etter en formell tabbe av politimester Tormod Bakke, som vurderer omkamp. Foto: Privat.
HAR JOBB - ALLIKEVEL: Avskjedigelsen av polititjenestemann Stein-Robin Kleiven Bergh i Eidskog er annulert etter en formell tabbe av politimester Tormod Bakke, som vurderer omkamp. Foto: Privat.Vis mer

«Krapyl»-avskjedigelse annullert etter politimestertabbe

Vurderer omkamp mot omstridt politimann i Eidskog på ferieflyet hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimannen Stein-Robin Kleven Bergh (51), som ble avskjediget fra jobben i Hedmark politidistrikt tidligere i år for blant annet å ha kalt daværende statsminister Jens Stoltenberg for et «krapyl» på Facebook, kan få fortsette i jobben likevel.

Etter avskjedigelsen bidro han til nye overskrifter ved å avertere privat skogsutstyr på finn.no for å få til «salt i maten» og penger til arbeidsrettssak.

Det nasjonale ansettelsesrådet for politifolk har i dag godkjent den suspenderte og ytringsivrige polititjenestemannens anke på grunn av formelle feil.

Politimesterens tabbe
Og det er politimesteren selv og mannen som ville bli kvitt tjenestemannen etter flere års turbulens - Tormod Bakke - som er ansvarlig for den formelle feilen.

Kleven Bergh sier selv til Glåmdalen at han nå regner saken for død og at han har fått jobben tilbake. Han regner med å møte på jobb igjen så snart han har fått det formelle vedtaket om annuleringen og når han har tatt ut resten av ferien.

Så sikker på at den kontroversielle personalsaken der definitivt over, er ikke kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt.

På vei hjem fra ferie
- Politimesteren fikk beskjed om vedtaket da han var på vei inn i fly og hjem fra utenlandsferie. Det er opp til han ta opp avskjedigelsessaken på nytt med formalitetene slik de må være.  Han ville ikke ta den avgjørelsen i flytrappa, og er tilbake på jobb torsdag, sier kommunikasjonsrådgiver Dobloug til Dagbladet.

Kleven Bergh, som også har vært en profilert lokalpolitiker for Fremskrittspartiet, innrømmer at det er han selv som har kalt Stoltenberg for et krapyl i det offentlige rom.

I hans navn er det også spredd en rekke utsagn om muslimer og «Nav-snyltere», men politimannen har selv hevdet at Facebook-profilen hans er hacket, og at han dermed ikke er herre over alt som er spredt i hans navn.

Politimester Tormod Bakke ville ikke kommentere avskjedigelsesaken overfor Dagbladet da det ble kjent at avskjedigelsen var anket.

- Forfulgt siden 2006
Men om hva Kleven Bergh vedkjenner seg og ikke av Facebook-uttalelser i eget navn, sa politimesteren i slutten av oktober i år:

- Dette føyer seg vel inn i rekken av tanker om at jeg som politimester har forfulgt ham siden 2006.

Dette forklarer kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug overfor om den formelle feilen:

- Det nasjonale ansettelsesrådet, som er sammensatt av representanter både for arbeidstaker- og arbeidsgiverorganisasjonene, påpekte at Kleven Bergh ikke hadde fått noen konkret begrunnelse sammen med avskjedigelsen. Det lokale ansettelsesrådet la inn en slik begrunnelse i etterkant, men det ble ikke godtatt. Og det er politimesteren selv som er leder av ansettelsesrådet i Hedmark.

- Hva er begrunnelsen som ble underkjent ?

- Såvidt jeg har forstått dreier det seg om hvor grensene for ytringer går for en polititjenestemann som er avhengig av respekt i alle deler av befolkningen, sier Dobloug. 

Forrige gang en polititjenestemann mistet jobben i Hedmark, var for om lag 10 år. Det dreide seg om en oppsigelse, en mildere form enn hva politmesteren nå prøvde å bli kvitt brysomme Kleven Bergh på.
Støtter person - ikke sak
Reidun Martinsen er lokallagsleder for Politiets Fellesforbund i Hedmark.  Hun bekrefter at Kleven Bergh er medlem, men hun har ikke vært i kontakt med han etter at avskjedigelsen og suspensjonen ble opphevet. Han har i flere år jobbet ved lensmannskontoret i Eidskog.

 - I alle alvorlige konfliktsaker mellom våre medlemmer og og arbeidstakeren, har vi hatt som prinsipp å støtte våre medlemmer som personer, men ikke involvere oss i grunnlaget for konflikten, sier Reidun Martinsen til Dagbladet.

 VILLE FINANSIERE ARBEIDSRETTSSAK:  Polititjenstemannen rykket inn denne annonsen på finn.no for å fortsette kampen mot egen politimester og sjef. Nå trenger han ikke selge allikevel. Faksimile: finn.no.
VILLE FINANSIERE ARBEIDSRETTSSAK: Polititjenstemannen rykket inn denne annonsen på finn.no for å fortsette kampen mot egen politimester og sjef. Nå trenger han ikke selge allikevel. Faksimile: finn.no. Vis mer