Krasjet han denne bilen med vilje?

Larvikmann (28) tiltalt for forsikringssvindel etter å ha havnet i seks kollisjoner på sju år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 28 år gammel mann fra Larvik er tiltalt for forsikringssvindel etter at han har kollidert seks ganger på sju år, melder NRK Vestfold.

Politiet mener mannen, som har fått utbetalt rundt 50 000 kroner fra ulike forsikringsselskaper, kolliderer med vilje,

Rettssaken mot mannen starter i dag i Larvik tingrett.

- Spesiell

- Dette er en veldig spesiell sak. På bakgrunn av statistikk har politiet kommet fram til at det ikke er naturlig å bli utsatt for så mange påkjørsler. Min klient forstår ingen ting av tiltalen, sier 28-åringens forsvarer Jonny Sveen til Dagbladet.no.

Siden 1999 har mannen kollidert seks ganger. I de fleste tilfellene har de andre bilistene fått skylda, og deres forsikringsselskap har måttet utbetale erstatning, til sammen ca 53 000 kroner, ifølge tiltalebeslutningen.

Kollisjonene har skjedd blant annet ved at mannen har blitt rygget på, og at han har blitt påkjørt av bilister som ikke har overholdt vikeplikten i Larvik sentrum. Kollisjonene har stort sett skjedd i kryss både i Larvik og Stavern, og med fire ulike biler.

- Unaturlig

TILTALT FOR FORSIKRINGSSVINDEL:  Denne Ford Mondeoen ble skadet da en 28 år gammel mann kolliderte for sjette gang på sju år. Mannen nekter for at han har kollidert bilen med vilje. Skaden var taksert til 25 000 kroner, men mannen fikk ingen utbetaling fra If Skadeforsikring. Foto: IF SKADEFORSIKRING
TILTALT FOR FORSIKRINGSSVINDEL: Denne Ford Mondeoen ble skadet da en 28 år gammel mann kolliderte for sjette gang på sju år. Mannen nekter for at han har kollidert bilen med vilje. Skaden var taksert til 25 000 kroner, men mannen fikk ingen utbetaling fra If Skadeforsikring. Foto: IF SKADEFORSIKRING Vis mer

Politiadvokat Magnar Pedersen mener mannen har framprovosert kollisjonene.

- Dette var såpass unaturlig mange ganger, at det fremstod for oss at dette var gjort med viten og vilje. Derfor har vi tatt ut tiltale for forsikringsbedrageri, grovt skadeverk og uaktsom kjøring, sier Pedersen til NRK.

Mannen har forklart kollisjonene blant annet med at han kjører veldig mye bil. Det er satt av tre dager til saken i Larvik tingrett.

Krasjet han denne bilen med vilje?