Dødsulykken i Sverige:

Krasjet i 150 km/t

Politiet frigir nye opplysninger etter dødsulykken i Sörfors i Sverige for tre uker siden.

OMKOMMET: De fire 16-åringene som omkom i Sörfors i Sverige for tre uker siden skal ha holdt en fart på mellom 150 og 160 km/t, ifølge politiets undersøkelser. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fire16-åringene som omkom i Sörfors i Sverige for tre uker siden skal ha holdt en fart på mellom 150 og 160 km/t, ifølge politiets undersøkelser, melder den svenske avisa Sundsvalls tidning.

Det svenske politiet har gransket bilens data -og styresystemer. De foreløpige undersøkelsene viser at føreren av bilen forsøkte å bremse da det ene hjulparet havnet utenfor kjørebanen, før sjåføren mistet kontrollen over bilen.

De nye opplysningene er del av en større etterforskning. Politiet har blant annet sikret Snapchat-videoer fra de involverte inne i bilen.

Stor fart

Ifølge politiet skal stor fart være en av hovedteoriene bak årsaken til dødsulykken, noe de nye funnene støtter. Ifølge SVT skal det også ha vært betydelig bremsespor i asfalten ved ulykkesstedet.

Fire av ungdommene omkom i den fatale ulykken, mens de to siste, to jenter på 14 og 20 år, ble skadet.

Snakket med sønnen

En av de omkommende, 16 år gamle Max Larsson, deltok på et biltreff på tettstedet Hassela den skjebnesvangre lørdagskvelden, fortalte moren Margareta Larsson overfor Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer