OMKOMMET: De fire 16-åringene som omkom i Sörfors i Sverige for tre uker siden skal ha holdt en fart på mellom 150 og 160 km/t, ifølge politiets undersøkelser. Video: NTB Scanpix Vis mer

Dødsulykken i Sverige:

Krasjet i 150 km/t

Politiet frigir nye opplysninger etter dødsulykken i Sörfors i Sverige for tre uker siden.

Publisert

De fire16-åringene som omkom i Sörfors i Sverige for tre uker siden skal ha holdt en fart på mellom 150 og 160 km/t, ifølge politiets undersøkelser, melder den svenske avisa Sundsvalls tidning.

Det svenske politiet har gransket bilens data -og styresystemer. De foreløpige undersøkelsene viser at føreren av bilen forsøkte å bremse da det ene hjulparet havnet utenfor kjørebanen, før sjåføren mistet kontrollen over bilen.

OMKOM: 16 år gamle Max Larsson. Foto: Privat
OMKOM: 16 år gamle Max Larsson. Foto: Privat Vis mer

De nye opplysningene er del av en større etterforskning. Politiet har blant annet sikret Snapchat-videoer fra de involverte inne i bilen.

Stor fart

Ifølge politiet skal stor fart være en av hovedteoriene bak årsaken til dødsulykken, noe de nye funnene støtter. Ifølge SVT skal det også ha vært betydelig bremsespor i asfalten ved ulykkesstedet.

Fire av ungdommene omkom i den fatale ulykken, mens de to siste, to jenter på 14 og 20 år, ble skadet.

Snakket med sønnen

En av de omkommende, 16 år gamle Max Larsson, deltok på et biltreff på tettstedet Hassela den skjebnesvangre lørdagskvelden, fortalte moren Margareta Larsson overfor Expressen.

Larsson skal ha snakket med sønnen på telefonen på ulykkeskvelden.

- Da sa jeg at «Nå får dere komme dere hjem, sånn er det bare». «Nei, vi skal bare gjøre en greie til først», forteller moren at sønnen sa før samtalen ble avsluttet.

Livstruende

Av de to overlevende, ble 14 år gamle Julia Hellman innlagt på sykehus med livstruende skader.

- Tanken i dag er at jenta mi kommer til å bli rehabilitert, men at det er en vanskelig prosess å sørge og leges på samme tid, sa moren hennes til Sundsvalls tidning etter ulykken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer